Tisztelt Mindenki!

Címkék: vélemény politika közélet

2014.06.02. 12:39

Az Alkotmánybíróság vonatkozó döntése értelmében a mai naptól a kommentezést letiltottam.

A hozzászólásaim is bizonytalan ideig szünetelnek, mert elég nehéz széllel szemben ordítani. Persze, ha Semjén Zsolt ismét fehér lóra kapna.....

Kilóg a lóláb. Annyira, hogy a ló segge is kilátszik.

Az EU-ba küldött kádertemető tulajdonképpen 22 ember jutalomjátéka, iszonyatos mennyiségű pénzért. A Jobbik szóvivője kicsit a  "meg lehet élni 47000-ből" és a "mindenki annyit is ér..." közé sikerült.

Kovács Béla lepukkant 52 millás ingatlanáról volna szó. Az az igazság, Mirkóczki Ádám szerint, hogy ennyi a félévi fizetésük az EU képviselőknek. Van egy kis különbség egy közmunkás és egy EU képviselő félévi fizetése között. Elvileg a felelősségi viszonyok között is, de ekkora?

Elgondolkoztató, hogy érdemes-e bárki mellé tenni az ikszet. Megérdemli-e bármelyik kádertemetőre ítélt csontváz, aki már itthon (Romániában, Ukrajnában, Szerbiában) lejáratta magát, és már a saját anyja sem hisz neki, hogy a nép, az istenadta nép felhatalmazást adjon ekkora kistafírungozásra? Mennyire számonkérhető ekkora távolságból, hogy ennyi pénzét mit tesz az országért? Ha folyamatosan Brüsszel ellen harcolunk, akkor őket ellenségnek küldjük oda?

És végül, de nem utolsó sorban. Mitől olyan rettenetesen biztos a Fidesz-Kdnp abban, hogy olyan fölénnyel nyerik ezt az etapot is, hogy Kárpátalja és Erdély Magyarországról küld EU-s képviselőt az ottani parlamentbe? Ezt ugyanis kész tényként kezelik minden egyes megszólalásukkal. Talán előre le van zsírozva az eredmény? Mindegy, hogy mit ikszel az istenadta?

Ünnepváró

Címkék: vélemény politika közélet

2014.04.18. 20:37

Minden évben várja az ember a tavaszt, várja a húsvétot. Örül az első napsütésnek, az első virágoknak, elkezdi feltölteni a téli depresszióban kimerült szervezetét. Várja a húsvétot, amikor a tavaszi első hajtás után végre leülhet a család egy jó közös ebédre. Ráérősen elbeszélgethet az asztal mellett akár egy fél délutánt is anélkül, hogy az órát nézné és csengőfrászt kapna a mobiljától.

Az idén húsvét előtt már a pünkösdöt várja az ember. Még csak 99 %, de a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ez már gyakorlatilag 110%. Nem is tudom magamban tartani és megírom. Megírom, mert mindenki csak a negatív dolgokat szajkózza. A pozitív dolgokról, a sikerekről mindenki hallgat, mintha szégyellné. Pironkodik a jó teljesítmény után is.

Az idei évben pünkösdkor végre megtörik a jég, a sötét fellegek szétrebbennek és kezdetét veszi az a korszak, mikor lehet beszélni a jóról.

Megjelenik a Magyar Krónika első száma.

Sőt! Továbbmegyek! Maga Orbán Viktor is ír egy cikket az első számba. Történelmi esemény lesz ez, és nem szabad elmenni mellette. Ritkán élhetjük meg személyesen az olyan jelentőségű eseményeket, mint ez. Százévente egyszer történik ilyen, tehát szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy jó időben, jó helyre születtünk.

És sárgán virágzik a repce. Ezt is meg kellett írnom.

EP kampány

Címkék: vélemény politika közélet

2014.04.17. 20:32

Belefordultunk az EP kampány sűrűjébe. Lobbizik mindenki, hogy a választási bizottságok ne unják halálra magukat május 25-n.

Jobban mondva majdnem mindenki, mert a Fidesz-Kdnp pártszövetségnél még nem igazán ébredtek fel a 2/3 kómából, meg különben is a Vezér pihen. A honlapjukon annyi a hír erről, hogy erőlködés nélkül összejött az aláírás, leadtuk, aztán húsvét, meg a szokásos hazai sikerek.

Az Mszp elkezdte az országjárást. Személyesen Szanyi kapitány fogja megállítani Brüsszelben a Fideszt. Legalábbis erről beszélt valahol az Alföldön. Ha már itthon nem sikerült, majd a messzi távolból leugatja őket.

A legjobban a Jobbik kampánya tetszik. Van valami diszkrét bája annak, hogy Európa legnagyobb és legjobban támogatott euroszkeptikus pártja szeretné a legjobban képviselni a magyar érdekeket Brüsszelben. Nem jó nekünk az az Unió, ki kellene lépni, de azért Európai jogokat, Európai béreket Európa közepén. Akkor most mivanmivanmivan? És a béreket hogy gondolták? Le akarják vinni az európai béreket a magyar szintre? Mert a magyar szintet bajos lesz felhozni odáig. A rádióban meg Z. Kárpát Dániel olyat mondott, hogy maga sem hiszi el. Az elvándorlást akarja megállítani. Kell jó munkahely, meg lakásprogram Magyarországon, mert ha az a félmillió magyar, aki kint van itthon dolgozna minimálbérért , akkor hány milliárddal több lenne az állam bevétele. Dani, bazdmeg, azért mentek el, mert megunták a minimálbért! Ezt nem mondta senki?

Szóval közeleg az EP választás. Még csak a kampány elején vagyunk, úgyhogy lesznek itt még nagyobb marhaságok is.

... vagy legalábbis egy páran nem.

Mi a közös az alábbi négy képben?

kunhalmiszavaz.jpg

vonaszavaz.jpg

elődszavaz.jpg

dúrószavaz.jpg

Megvan? Ahogy Rodolfo mondta: "Csak a kezemet figyeljék!"

Ne az enyémet, az övékét. Az elmúlt napok híradásaiban feltűnt, hogy a vágóképeken sok a "zöld" boríték. Bizony-bizony sok politikus nem ott szavazott, ahol lakik, hanem átjelentkezőként máshol. Ez inkább Vonánál és Kunhalminál érdekes, hiszen egyéniben ott indultak, ahol szavaztak. Ezek szerint nem is ott laknak, csak nagyobbnak látták az esélyt "idegenben" nyerni. Talán "otthon" már túl jól ismerik őket? Érdekes, hogy ez a "zöldborítékos" megoldás ilyenekre is rávilágít.

Egyszerű ez, mint a faék. Nincs az a rezsi, amit ne lehetne csökkenteni. Sőt!

 A BUBI még el sem indult, még a tesztüzem sem hivatalosan, máris egy ezressel kevesebb az éves bérlet. Igazi rezsiwars. Máris jobban teljesítünk.

Papucs orrán pamutbojt

2014.03.10. 19:59

A kampány elkezdett istentelenül dübörögni. Gondoltam körülnézek kormányoldalon, mit ígérnek erre a pár napra, amivel magukhoz édesgetik a bizonytalanokat. A nagyobbik kormánypárt nem bíz semmit a véletlenre. Mindjárt kiveri az ember szemét, hogy a kampány finisbe fordult. A hátralévő 28 napban cca 300 lakossági fórum és rendezvény próbálja elhitetni velünk, hogy most aztán tényleg kolbászból lesz. A jövő felé fordultunk és elmúltnyócév és rezsiwars.

Benéztem a kisebbik kormánypárt honlapjára is. Ne nézzél bután! Van kisebbik kormánypárt is. Gondoltam, így kampányfinisben nézzük már, hogy ők mit ígérnek. Van-e egy önálló gondolat, sikerült-e kihúzni Viktor seggéből a fejüket, legalább erre az egy hónapra. Nem sikerült. A négy vezető hír közül kettőnek már a beharangozó képe is maga a Fényességes.

kdnp1.jpg

kdnp2.jpg

A kettő között Rubovszky sikertelensége, hogy annyit nem tud elérni, hogy Mesterházy megjelenjen a bizottsága előtt.

Egy ici-pici önálló gondolat, vagy, hogy tettünk valamit, amivel ki lehet állni a kampányban.

Papucs orrán pamutbojt? Inkább Viktor seggén pattanás.

...Orbán Viktornak!

 

Viktorunk elégedett mosollyal az arcán ül a Nándorfehérvár teremben. A dohányzás elleni törvény tartja csak vissza attól, hogy egy jóféle szivar mellet írjon két köszönő sms-t. Egyet Gyurcsány Ferencnek, mert megint lehetett egy kicsit "Őszödözni". Kicsit unják már a népek, ezért váltott a baloldal.

A másikat a "Cuslágnak". A lehető legjobb időben nyilatkozott és jelentette meg a könyvét.

Viktornak már csak Kósát és Rogánt kell rövid láncon tartania és április 6-n este előadhatja, hogy "Ugye megmondtam, hogy ez kell a népnek!".

Szükség van-e ránk?

Címkék: vélemény politika közélet

2014.02.25. 19:31

Nagy kérdés ez. Ezerrel dübörög a kampány, mindenki próbál meggyőzni, hogy csak akkor van itt fényes jövő, ha ő irányíthatja az életemet a következő négy évben. Szűkültek a lehetőségek, mert kisebb a parlament. Azt hihette volna az ember, hogy nagyobb küzdelem lesz e kegyeinkért, de már a kampány sem a régi. Ez az aláírásgyűjtősdi meg teljesen érdektelenné tette a dolgot. Vidéken, most a falvakra gondoltam, már nem, hogy aláírást nem gyűjtenek, a kampányanyagot is a posta hordja a napi levelekkel. Jön itt Fideszes szórólap, ahol tragikus hangon felhívják a figyelmemet, hogy "Történelmi választás előtt állunk". Miért is? Hogy a Fidesz-Kdnp tud-e újrázni? Magyarország szempontjából ez nem történelmi, hiszen már volt aki újrázott. Meg is lett az eredménye. Aztán jött a Lámpás, az LMP lapja. Ez már ilyen kibővített szóróanyag, mert bele lehet csomagolni a zsíroskenyeret. Úgy vagyok vele, mint az egyszeri környezetvédővel, hogy "Jó ember vagyok. Kivágom a fákat. Papírt gyártok belőle és ráírom VÉDD A FÁKAT!" Zöld ugyan az újság, de papír. Közben nincs is képviselőjelöltjük a választókerületünkbe. Aztán jött a Hazai pálya, ami a Jobbik Blikkje. Már a címlap is bulvárosra sikerült, úgyhogy bele se lapoztam. Az ajánlásomra persze nincs szükség, hiszen az 500 aláírás családon belül összejön mindenkinek. A halmozottan hátrányos helyzetű zsáktelepülések elnyomott lakóinak aláírásaira a kampányban nincs szükség.

Civitas invicta

Címkék: vélemény politika közélet

2014.02.22. 20:16

A leghősiesebb város. Büszkén viseli Szigetvár a címet, de lassan le lehet cserélni a legelhagyatottabb város címre. Az új választókerület kialakításával mondhatnánk, hogy amit a Zrínyiek feltettek a térképre, azt most egy mozdulattal leveszik. Az a szégyenletes esemény adatott meg, hogy a "rendszerváltás" utáni politikai időszakban először nem lesz szigetvári képviselő a magyar parlamentben. Akik eddig voltak, azok sem hoztak sok mindent, de ennek a szikrányi esélye is elúszni látszik. Az utolsó szigetvári képviselő, Pichler Imre, már 2010-ben is azzal kampányolt, hogy kiharcolta a pellérdi zagytározó rekultivációját. Na ehhez Szigetvárnak semmi köze, mert ez a pécsi képviselő dolga lett volna. Az uránbánya, és a hozzá tartozó pellérdi zagytározó ugyanis közvetlenül az ő életüket tette jobbá. Azzal nem kampányolt, hogy a soha meg nem épülő M60-as autópályát sem sikerült még terv szinten sem elhozni Szigetvárig, mert a Szentlőrinci járás nyugati határáig, konkrétan Nagyvátyig tartana. azt a 10 kilométert már nem sikerült kisírni. Már akkor is látható volt, hogy Szigetvár egyre lejjebb csúszik, de a mostani helyzet már világosan mutatja, hogy Zrínyi hős városa a köd homályába vész.

Minden választási erőt a délvidék és az Ormánság ad. A Jobbik Vida Dezsőt indítja, aki siklósi illetőségű. Kötve hiszem, hogy valamiben is gondolkozna, ami Szigetvárt nem hogy fellendítené, de egyáltalán stagnáltatná. Az "összefogás" a sellyei polgármestert, Nagy Attilát indítja. Neki leég lesz felfejleszteni a hatalmi harcokban kivérzett, de végül járási székhely győztes "városát" olyan szintre hozni, hogy ezt a státuszt büszkén, és hatékonyan tudja viselni. A Fidesz Tiffán Zsoltot indítja, aki szintén siklósi. Ő szerintem a "lovasszobrát", az Ős-Dráva programot fogja továbbra is "szponzorálni".

Nyugat-Baranya halmozottan hátrányos helyzetű kistérsége még jobban le fog szakadni, és lassan megközelíti az Észak-Borsodi színvonalat. A városban semmi nem fog igazán fejlődni, a vállalkozások a létfenntartásért küzdenek és próbálják az orruk hegyét a mocsár felett tartani. Az ökörszekeret azért nem hordja a szél, mert már az sem fúj. A mocsár felett megül a köd, és csak a prérifarkasok üvöltése hallatszik éjszakánként.

A leghősiesebb város szép lassan az enyészeté lesz, és a legelhagyatottabb város táblát az utolsó közutas fogja kicserélni a városnév tábla alatt.

Végre megjött

Címkék: vélemény politika közélet

2014.01.03. 20:15

démon001.jpg

Megjött végre. Már teljes transzban voltam, hogy én nem lehetek tagja a Magyar Csapatnak. Az anyósom már tegnap megkapta. Na mondom is magamnak, "Kiestél öcsém a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből. Már golyófogónak sem kellesz a Rezsidémon ellen."

Mit látok, mikor reszkető kézzel kinyitom a levelet. Úgy kezdődik, hogy ÜL. Na le is töröltem a hideg verítéket gyorsan a homlokomról. Ez már komoly dolog lehet, ha a előre figyelmeztetnek, hogy le kell ülni az olvasása előtt. Mi ez? K behívó? Netán élesbe fordult a rezsiharc és fegyvert kell fogni, minden 18-50 közötti férfiembernek? Jézusmária, ne hagyj el!

Rájöttem, hogy csal Ül és kussol! van. Nem gondolkozik, nem ággál, nem beszél. Rezsiharc van, bár az igazi rezsicsökkentést Tél tábornok intézi, de választási kampánynak azért jó.

Nem bizony. Mindenkit belökünk a kamionok alá. Eljutottunk arra a szintre, hogy a saját katonáikat sem nézik semmibe. Ha 3 gyereked van és közmunkás vagy, akkor annyit keresel, mint egy 18-48 év közötti középfokú végzettségű kormánytisztviselő, ha járási szinten dolgozol. Magyarország jobban teljesít! A munka alapú társadalomról papolunk éjjel és nappal, közben meg elvesszük a kedvét a munkától egy nagy csomó embernek. Szépen otthon marad a kormánytisztviselő. Beül valami tanfolyamra télen, nyáron meg elsöpröget. 3 gyerek mellé mindenféle támogatást megkap, meg lakhatási hozzájárulást. Nem kell bérletet venni, mert otthon van a faluban, nem kell annyit fodrászra, kozmetikusra költeni, mert nem kell jópofizni az ügyfélnek. Máris több marad, mintha dolgozna. Nem eszi a kefét, hogy elront valamit, akkor esetleg egy-két évig letiltják a fizetése felét, mert teljes anyagi felelősséggel tartozik a munkájáért. Mi baja lehet egy söprűnek. Nem kell nyugtatót szednie, hogy a sok ökör jogszabály változást naprakészen kövesse, nem kell nyalni a főnöknek, hogy ne szopjon. Rohadtul nem kell elmenni dolgozni. Jó a közmunka. Nem kell gondolkozni, mert az veszélyes. Hova jutottunk a nagy jobbanteljesítésbe. Karácsony előtt felfordul az ember gyomra és megkeseredik a bejgli a szájába. Tényleg rohadtul elég ebből a rendszerből. És nem a közmunkástól sajnálom a pénzt, csak megalázó ennyiért ténylegesen dolgozni.

Ennyi

2013.10.27. 19:27

bayerzsóti.jpg

A nemzet nagy menetelője

smiley.jpg

Skizofrénia

Címkék: vélemény politika közélet

2013.10.24. 20:53

Orbán Viktor 2013. október 23.

Tudnotok kell, nem elég jól kormányozni. Nem elég kiszabadulni a hitelezők szorításából. Nem elég a gazdaság rendbetétele, és nem elég az eredmények hosszú sora, és nem elég semmilyen biztató felmérés sem. Máshol, máshol talán elég lenne. De mi magyarok vagyunk. Ezért ez mind nem elég. Jól ismerjük a saját fajtánkat. Szeretnénk mi látni azt a kormányt, amivel mi meg vagyunk elégedve. (taps) Ezért nem hihetitek, hogy a kormányotok nélkületek és helyettetek megnyeri a küzdelmet, nem hagyhatjátok a munkát egyszerűen a kormányra, vagy a pártokra. Ha meg akarjuk védeni az Alkotmányunkat, a munkahelyeinket, a nyugdíjunkat, a fizetésünket és a rezsicsökkentést, vagyis, ha meg akarjátok védeni a mindennapi életetek szabadságát, személyesen kell részt vennetek a küzdelemben.

Ott áll 200 000 (nem Phillip számolta) olyan ember, aki állítólag azért ment oda, mert egyetért a kormánnyal. Isteníti a Fényességest, és áhítattal issza minden szavát. Ez látszik is abból, hogy nem nagyon érti mit is mond. Amolyan funkcionális analfabéta. Nem veszi észre, hogy Orbán Viktor kormányfő egy mondaton belül szinte sms-t küld Orbán Viktor pártelnöknek. (A skizofréniának az egyik legnagyobb előnye, hogy saját magaddal tudsz sms-ezni.) Egy mondaton belül személyes névmást vált, és ami a Mi érdemünk, azt mi védjük, de amitől nektek lenne jobb, azért harcoljatok.

A megkérdezett hallgatóság meg a beszéd után a fantasztikustól az isteniig magasztalta a beszédet, de az ünnepélyes, felemelő, jövőbe mutató is el-el hangzott értékelésként.

Félelmetes, hogy nem azt hallják az emberek amit mond, hanem azt amit hinni akarnak.

Az eddigi hallgatás nem véletlen volt. Aki ismer, és tudja, hogy ki áll e blog mögött, tudja, hogy most be kellett fogni a lepcsest.

Ma sikerült kihozni a sodromból annyira, hogy felrúgva az önkéntes száműzetést, minden kockázat ellenére klaviatúrát ragadok ismét.

Az ok? Kormányzati Karrier Expo. Ne röhögtessél vazze!

Navracsics Tibor:

"a közigazgatásban nemcsak könyökvédős, szürke arcú, aktáktól poros emberek dolgoznak, hanem lehetőség van arra, hogy mindenki megmutassa személyiségének sokszínűségét, kamatoztassa tudását, kapcsolatrendszerét és építse nemcsak a saját, hanem az ország jövőjét".

forrás: KIM

Jártál Te már közigazgatási intézményben? Mondjuk Budapesttől legalább 200 kilométerre? Ott, ahol a kurtafarkú malac sem túr már, mert nem meri kidugni az orrát az ólból. Ő ugyanis az utolsó ehető élőlény. Szombatonként poros és csendes kisvárosokban csak a szél hordja az avart, amit a közmunkások nem tudtak összesöpörni.

Na ilyen helyeken az általatok odaültetett csinovnyikok, akik rettegve gondolnak arra, hogy nehogy hibázzon valaki a járásban, mert akkor lapát, na ezek semmiféle kreativitást, és sokszínű személyiséget nem tűrnek. A kapcsolatrendszeredet gyanakodva nézik, mert ha van ilyen, akkor biztosan korrupt vagy. Egy csoki vagy egy virág halálos csapás a kormánySZOLGÁK tisztaságára. Aki kilóg a sorból azt elviszi a fűnyíró. Ne gondolkozz, mert az veszélyes.

Másik:

Ha jól működik a közigazgatás, az az ország versenyképességének egyik legfontosabb tényezője lehet, hiszen a befektetőknek, vállalkozóknak nem mindegy, milyen könnyen intézhetik el ügyeiket, milyen elbírálásban van részük vagy a jogszabályok mennyire áttekinthetők

forrás: KIM

A vállalkozók és az állampolgárok gyomorgörccsel mennek be egy-egy hivatalba, mivel a belengetett egyablakos ügyintézés (by kormányablak) csak egy nagy humbug. Semmit nem tudsz egyablakban elintézni, mert az ott ülő biodíszlet csak annyit tud elmondani, hogy hol kell legközelebb sorban állnod. A jogszabályok nem fogalmaznak egyértelműen, a nagy törvénygyárban sokszor egymásnak ellentmondóak. A rettenetes sebességgel megalkotott törvények, melyek között sok a "saláta" nem lehet eligazodni, még sokszor annak sem aki benne dolgozik. Különböző járások különböző módon értelmeznek jogszabályokat, megyén belül sem egységes a gyakorlat. Szokásjogok alakulnak, ki, hogy melyik hivatal mit kér. Nesze neked versenyképesség.

Harmadik:

A programot ismertetve arról beszélt, hogy az résztvevők nyolc hónapot egy magyar központi közigazgatási intézményben dolgoznak, majd két hónapot egy európai város hasonló intézményében tölthetnek, így például az ösztöndíjasok Londonba, Brüsszelbe, Madridba, Rómába, Berlinbe és Bécsbe juthatnak el tapasztalatszerzésre.

forrás: KIM

A résztvevőknek egy borsodi kistelepülésen a jegyző mellett kéne kezdeni, majd jöhetne egy viharsarki járási hivatal. Az ott lehúzott idő után tapasztalatszerzésre, egy Székesfehérvár vagy egy Győr. Aztán bevágni őket egy kisvárosi okmányirodába, ahol megszagolhatnák, hogy mi az igazi közigazgatás. Ha ezután is van kedve a kedves fiatalnak a közigazgatásban elhelyezkedni, akkor hajrá. Majd, ha rájön, hogy a kormányszolgák, akik a hátukon viszik azt az egész kócerájt nem azért ülnek ott, mert ez annyira jó, hanem azért, mert nincs egyszerűen más lehetőségük egy 30-50 %-os munkanélküliségi mutatóval rendelkező halmozottan hátrányos helyzetű kistérségben, és középfokú végzettséggel már 48 évesen is bérkiegészítés jár a bérminimum eléréséhez, akkor lehet maradni. Ez a karrier és a kormánytisztviselői életpályamodell.

Élet pálya modell. Érted?

Kommunikáció!

Címkék: vélemény politika közélet

2013.09.20. 20:22

Rettentőn furcsa számomra, hogy az "ÍGY SZOKTUNK LESZÁLLNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" kommunikáció elmaradt. Konkrétan cigaretta ügyben.

Mindenféle fórumokon, meg gazdasági elemzésekben elkezdődött a huhogás, hogy visszaesett a cigarettafogyasztás Magyarországon, mert a hivatalos adatok azt mutatják, hogy kb a felére csökkent az eladott cigarettaszálak száma. Ettől aztán drámaian csökkent a beszedett adó is. Ebből arra következtettek az elemzők, hogy felerősödött a feketepiac.

Lárifári, mondaná megköpködött Ferenc testvér, de nem mondja. Habonyárpi is csak ül a csikkek fölött és nem jut eszébe a kézenfekvő és egyetlen épkézláb magyarázat.

A törvény elérte célját kedves barátaim. A zemberek nem dohányoznak annyit, mert felismerték annak káros következményeit. A rezsicsökkentés elleni harchoz csak egészséges tüdejű NERharcosok alkalmazhatók, ezért ha nem jutnak hozzá a Nemzeti Dohányhoz, mert esetleg rohadt messze van a Nemzeti Dohánybolt, akkor nem dohányoznak. A megspórolt pénzen inkább jó minőségű magyar mezőgazdasági terméket vesznek. Ettől aztán tényleg rájön a vékonyfosás a rezsidémonra kedves barátaim.

A harc tehát elkezdődött és az általunk megalkotott egészséges nemzet vízió első törvénye elérte célját. A zemberek értik az idők szavát.

Előre fel 2014-re. Hegyezzétek a pennát az ikszeléshez, és tartsátok szárazon a puskaport.

Magyarország ebben is jobban teljesít.

lánc.jpgA Vezér állt, hosszú, méla lesben és morfondírozott:

- Kezdődik a kampány, és Gordonék beszopattak. Meghirdettem mára ezt a zárt frakció-ülést, ami a kampánykezdet legfontosabb eseménye, ezek meg nem egyeztek meg. Most mivel ijesztek rájuk? A Gordon-Mesterházy kártyán már csak nevetnek, a Gyurcsány meg teljesen lerágott csont. Nincs ellenfél, hogy fogom feltüzelni őket?

Magába roskadva ül le az ágy szélére. A rugók nyikorgása hangosan visszhangzik a néma szobában.

- Megvan! - csap a homlokára. Ha nincs külső ellenség, majd generálunk belsőt.
Feltépi a szállodaajtót, hogy a TEK-es csávó fejéről leviszi a huzat a maszkot és végigszántja hangja a folyosó szőnyegét: -ÁÁÁÁÁÁÁÁrrrpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Egy őszbe forduló szomorú arc jelenik meg, és lehajtott fejjel indul a szoba felé. Már tudja, hogy újabb agymenet következik, amit neki kell kitalálni, hogy megy le a jelenlévők torkán.

- Ne búsulj, Öcsém. Gyors leszek és egyszerű, mint a faék. Hány embert rúgjak ma ki? Ötöt vagy tízet?

Úristen! Mit nem csináltam már meg megint? -kattog Árpi agyában a mérhetetlen mennyiségű fogaskerék.

- Ne vágj ilyen képet, a választókerületi elnökökre gondoltam. Na! Öt vagy tíz?

Árpi lázasan számol:

- Vannak 106-an. Az öt az 4%, a tíz az durván 9%. Főnök! A kampányfinisben csak Sztálin mert ilyen vérengzést csinálni. Maradjunk az ötnél. Kevesebbtől személyeskedésnek hiszik, többtől meg bekerülhetnek olyanok is akik "tesók".

- Jól van Árpi. Tedd be egy kalapba a neveket és hozd át. Gyenge teljesítménnyel nem lehet a fazék mellett ülni 2014-től, mert a fazék mellett mi maradunk.

Egy óra késéssel, de elkezdődött a beszéd, és öt ember lógó orral hallgatta a Fényességes mondanivalóját. Bizonyára megértették, hogy áldozatuk nagyobb teljesítményre ösztönzi a többieket, és gondolom nem értették, hogy miért pont ők. De a Fényességes szándékai kifürkészhetetlenek.

ELÉG VOLT!

Címkék: vélemény

2013.08.28. 19:50

Kész! Vége! Nem bírom tovább!

A rézfánfütyülő hétszentségit neki! Hogy nem "báncsa" a fülüket, meg a szemüket!

LÁTSZÓDOTT.

Nem.

Látszott, a hétszentségit neki! Nincs olyan, hogy látszódott. Nincs egy beszédtanár a hírolvasóknál? Az újságíróknál, mert leírva is láttam már.

Mindenki akkora magyar ebben az országban, hogy öröm nézni, de helyesen írni, beszélni, azt smafu.

Még egyszer, lassabban. Nincs olyan, hogy l á t sz ó d o t t!

Tetszikérteni?

Index baki

Címkék: vélemény

2013.08.20. 18:27

indexbaki.jpg

kép forrása index.hu

.. és a valóság

időkép.jpgkép forrása: időkép.hu

tanév.jpg

Sokat mondó kép a magyar pedagógia nagyasszonyának honlapjáról. "Előkészítettük a tanév nyugodt megkezdését" -mondja Rouzsika.

A Világgazdaság szerint a pedagógusok ebben a tanévben nem kapnak cafetériát. "Na és!" -tárja szét a kezét az illetékes elvtársnő/elvtárs. IJB. Ennek megfejelésére elindult az életpálya-modell, ami azzal kezdődik, hogy kortól, nemtől, szakmai végzettségtől és gyakorlattól függetlenül minden pedagógus 1-es fizetési fokozattal indul. Olyan ez, mint a szovjet borotválkozó automata. Nem egyforma az elvtársak arca? Csak először.

Üdvözöljük a pedagógusokat is az Állam kebelében. A kormányszolgák és a köztisztviselők már évek óta tudják, hogy milyen áldásokkal jár az életpálya-modell. Többek között a jelenlegi helyzetben a középfokon végzett kormányszolgák kb 48 éves korukig egységesítve vannak, mert a szorzószámmal kiszámolt fizetésük nem éri el a 108 000 Ft kötelező minimumot. 20-48 között mindenki egyforma. De ha nem így lenne, akkor is a legtermelékenyebb 30 és 38 éves koruk között a mai viszonyok között elérhetnek bruttó 3650 Ft béremelést. 6-7 év alatt.

Üdvözlünk mindenkit az életpálya-modell gyorsnaszádján. Elő van készítve a nyugodt tanévkezdés. Senkinek nem rándul görcsbe a gyomra, mikor várja az áldásos tevékenységek sorozataként kialakult első fizetését. Elég lesz egyáltalán a szokásos kiadásokra?  A nyugdíj előtt álló pedagógusok is jól járnak a mostani rendszerrel, mert nagyon előnyösen fogják számolni a nyugdíjukat. Elvégre azt is a Kormányunk védi. Gond nem lehet.

Nyugodt tanévkezdést mindenkinek!

Remélem Rouzsika nyugodtan hajtja álomra a fejét.

Ismét egy dakota-közeli mondás

Címkék: vélemény

2013.08.15. 19:47

Nem lehet dakota, mert az a Fényességes privilégiuma, de erősen közelít hozzá:

ÁLLÓ AUTÓBAN NEM LEHET MEGTANULNI VEZETNI!

Ha, akkor

Címkék: vélemény politika közélet

2013.08.15. 08:27

A Nézőpont Intézet felmérése szerint egy most vasárnapi választáson a teljes népesség 32 százaléka szavazna a kormánypártokra. A közvélemény-kutató adatai alapján a Fidesz-KDNP jelenleg 1,8 millió voksot szerezne, de összesen két és fél millióan szimpatizálnak vele.

forrás: fidesz.hu

Három dolog lehetséges:

1. A reprezentatív ezer fős minta kiválasztásakor a Kubatov-lista adta az alapot.

2. Ez a kimutatás kizárólag a Fényességes hangulatjavítására van kitalálva, csak kiszivárgott.

3. Ez talán a legsúlyosabb. A Bajnai gárda félrevezeti a NER tagságát. Titkos belső utasítás alapján, ha a Nézőpont Intézettől keresi őket valaki, automatikusan Fidesz-szimpatizánsnak kell mutatniuk magukat. Ezzel, mintegy ötödik hadoszlop, teljesen összezavarják az ellenséget. Elhitetik velük, hogy milyen jók, majd a fülke magányában szépen máshova ikszelnek, mert ezek a mocskos libsik mindenre képesek.

borosta.jpgJó lesz, ha Csányi összeszedi magát, mert a Nemzeti Borosta összevonta ismét a szemöldökét.

Mikor először kicsit összevonta, akkor két hét alatt kisöpörte az egész országból a félkarúkat.

Mikor kicsit jobban összevonta, akkor újraosztódott a dohány-kiskereskedelem.

Most nem kellett összevonni a szemöldökét, mert az ábrázatára mindenki felkapta a fejét. Most is pénzes helyre csapott. Nem mennek a takszövök? Sebaj. Majd visszük az OTP-t. Csányi különben is a devizahitelesek zsírján hízott meg, ideje félreállítani. A focihoz sem ért, különben nem estek volna ki a magyar csapatok az első körben. Ezzel sem tud felérni a Fényességeshez. Ideje ráküldeni a pitbullt.

Majd Annyitisér Jani elintézi. Addig nem borotválkozik, míg ki nem nyírja. Megjött a hiányolt kilövési engedély Sanyi! Ébresztő!

Emlékszünk a szlogenre, amivel Gianni Annoni próbálta elhitetni velünk, hogy rohadt jó dolog a vásárlás a "Lidi"-ben. Akkor még nem nagyon értettem, hogy ez hogy fog összejönni, de lassan feldereng a kép.

Az elmúltnyócévet magyarázó elmúltháromév ráébresztett, hogy az igazság átkerült erre az oldalra. Még Mulder ügynök is kapkodja a fejét, mint Vasorrú bába a mágneses viharban. Valamikor réges-régen egy messzi messzi Galaxisban, az üveghegyen is túl, ahol a kurtafarkú malac túr előadták, hogy a csökkenés is növekedés. Negatív növekedés ugyan, de nem nevezhető egyértelműen csökkenésnek. Elhittük, mert a Nemzeti Együttműködés Rendszere lehetővé tette, hogy az igazság ilyen módon való kifejtésébe ne keressen semmilyen hátsó szándékot a jóhiszemű fülkeforradalmár. Ha növekedés, hát növekedés.

Most jött az újabb magyarázó meglepetés. Van ez a harcunk, ami állandósulni látszik, míg az utolsó Jedi is ki nem leheli lelkét. Ez az államadósság démon, aki folyamatosan küzd a rezsidémonnal. Hol az egyik kerül felülre, hol a másik alulra. Na ez az államadósság meg az ellentéte az előzőnek. Nézzük csak:

Az adósságállományt a magas forint állampapír-kibocsátások növelték, mivel az év első hónapjaiban az időarányos tervet meghaladó bruttó forint kibocsátások valósultak meg, ezáltal stabilabbá válik az adósság finanszírozása az év hátralévő részében. A nemzetközi befektetői hangulat esetleges romlása esetén is meg tud felelni az ország a hátralévő törlesztési kötelezettségeinek, ha egyfajta tartalékot képez az Államadósság Kezelő Központ. Ennek tükrében az átmeneti állománynövekedés kedvező helyzetként és az Adósságkezelő előrelátásaként értékelhető.

forrás: ngm

Szóval minél magasabb az államadósság, annál alacsonyabb. Tetszikérteni? De, ha mégsem, az akkor is jó, mert az előrelátás, és a hatékonyság. Tetszikérteni? Nem?

Nalátod!

20130725096_1374775127.jpg_2592x1944

süti beállítások módosítása