Skizofrénia

Címkék: vélemény politika közélet

2013.10.24. 20:53

Orbán Viktor 2013. október 23.

Tudnotok kell, nem elég jól kormányozni. Nem elég kiszabadulni a hitelezők szorításából. Nem elég a gazdaság rendbetétele, és nem elég az eredmények hosszú sora, és nem elég semmilyen biztató felmérés sem. Máshol, máshol talán elég lenne. De mi magyarok vagyunk. Ezért ez mind nem elég. Jól ismerjük a saját fajtánkat. Szeretnénk mi látni azt a kormányt, amivel mi meg vagyunk elégedve. (taps) Ezért nem hihetitek, hogy a kormányotok nélkületek és helyettetek megnyeri a küzdelmet, nem hagyhatjátok a munkát egyszerűen a kormányra, vagy a pártokra. Ha meg akarjuk védeni az Alkotmányunkat, a munkahelyeinket, a nyugdíjunkat, a fizetésünket és a rezsicsökkentést, vagyis, ha meg akarjátok védeni a mindennapi életetek szabadságát, személyesen kell részt vennetek a küzdelemben.

Ott áll 200 000 (nem Phillip számolta) olyan ember, aki állítólag azért ment oda, mert egyetért a kormánnyal. Isteníti a Fényességest, és áhítattal issza minden szavát. Ez látszik is abból, hogy nem nagyon érti mit is mond. Amolyan funkcionális analfabéta. Nem veszi észre, hogy Orbán Viktor kormányfő egy mondaton belül szinte sms-t küld Orbán Viktor pártelnöknek. (A skizofréniának az egyik legnagyobb előnye, hogy saját magaddal tudsz sms-ezni.) Egy mondaton belül személyes névmást vált, és ami a Mi érdemünk, azt mi védjük, de amitől nektek lenne jobb, azért harcoljatok.

A megkérdezett hallgatóság meg a beszéd után a fantasztikustól az isteniig magasztalta a beszédet, de az ünnepélyes, felemelő, jövőbe mutató is el-el hangzott értékelésként.

Félelmetes, hogy nem azt hallják az emberek amit mond, hanem azt amit hinni akarnak.

süti beállítások módosítása