lánc.jpgA Vezér állt, hosszú, méla lesben és morfondírozott:

- Kezdődik a kampány, és Gordonék beszopattak. Meghirdettem mára ezt a zárt frakció-ülést, ami a kampánykezdet legfontosabb eseménye, ezek meg nem egyeztek meg. Most mivel ijesztek rájuk? A Gordon-Mesterházy kártyán már csak nevetnek, a Gyurcsány meg teljesen lerágott csont. Nincs ellenfél, hogy fogom feltüzelni őket?

Magába roskadva ül le az ágy szélére. A rugók nyikorgása hangosan visszhangzik a néma szobában.

- Megvan! - csap a homlokára. Ha nincs külső ellenség, majd generálunk belsőt.
Feltépi a szállodaajtót, hogy a TEK-es csávó fejéről leviszi a huzat a maszkot és végigszántja hangja a folyosó szőnyegét: -ÁÁÁÁÁÁÁÁrrrpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Egy őszbe forduló szomorú arc jelenik meg, és lehajtott fejjel indul a szoba felé. Már tudja, hogy újabb agymenet következik, amit neki kell kitalálni, hogy megy le a jelenlévők torkán.

- Ne búsulj, Öcsém. Gyors leszek és egyszerű, mint a faék. Hány embert rúgjak ma ki? Ötöt vagy tízet?

Úristen! Mit nem csináltam már meg megint? -kattog Árpi agyában a mérhetetlen mennyiségű fogaskerék.

- Ne vágj ilyen képet, a választókerületi elnökökre gondoltam. Na! Öt vagy tíz?

Árpi lázasan számol:

- Vannak 106-an. Az öt az 4%, a tíz az durván 9%. Főnök! A kampányfinisben csak Sztálin mert ilyen vérengzést csinálni. Maradjunk az ötnél. Kevesebbtől személyeskedésnek hiszik, többtől meg bekerülhetnek olyanok is akik "tesók".

- Jól van Árpi. Tedd be egy kalapba a neveket és hozd át. Gyenge teljesítménnyel nem lehet a fazék mellett ülni 2014-től, mert a fazék mellett mi maradunk.

Egy óra késéssel, de elkezdődött a beszéd, és öt ember lógó orral hallgatta a Fényességes mondanivalóját. Bizonyára megértették, hogy áldozatuk nagyobb teljesítményre ösztönzi a többieket, és gondolom nem értették, hogy miért pont ők. De a Fényességes szándékai kifürkészhetetlenek.

süti beállítások módosítása