tanév.jpg

Sokat mondó kép a magyar pedagógia nagyasszonyának honlapjáról. "Előkészítettük a tanév nyugodt megkezdését" -mondja Rouzsika.

A Világgazdaság szerint a pedagógusok ebben a tanévben nem kapnak cafetériát. "Na és!" -tárja szét a kezét az illetékes elvtársnő/elvtárs. IJB. Ennek megfejelésére elindult az életpálya-modell, ami azzal kezdődik, hogy kortól, nemtől, szakmai végzettségtől és gyakorlattól függetlenül minden pedagógus 1-es fizetési fokozattal indul. Olyan ez, mint a szovjet borotválkozó automata. Nem egyforma az elvtársak arca? Csak először.

Üdvözöljük a pedagógusokat is az Állam kebelében. A kormányszolgák és a köztisztviselők már évek óta tudják, hogy milyen áldásokkal jár az életpálya-modell. Többek között a jelenlegi helyzetben a középfokon végzett kormányszolgák kb 48 éves korukig egységesítve vannak, mert a szorzószámmal kiszámolt fizetésük nem éri el a 108 000 Ft kötelező minimumot. 20-48 között mindenki egyforma. De ha nem így lenne, akkor is a legtermelékenyebb 30 és 38 éves koruk között a mai viszonyok között elérhetnek bruttó 3650 Ft béremelést. 6-7 év alatt.

Üdvözlünk mindenkit az életpálya-modell gyorsnaszádján. Elő van készítve a nyugodt tanévkezdés. Senkinek nem rándul görcsbe a gyomra, mikor várja az áldásos tevékenységek sorozataként kialakult első fizetését. Elég lesz egyáltalán a szokásos kiadásokra?  A nyugdíj előtt álló pedagógusok is jól járnak a mostani rendszerrel, mert nagyon előnyösen fogják számolni a nyugdíjukat. Elvégre azt is a Kormányunk védi. Gond nem lehet.

Nyugodt tanévkezdést mindenkinek!

Remélem Rouzsika nyugodtan hajtja álomra a fejét.

süti beállítások módosítása