1956

Címkék: vélemény politika közélet

2012.10.28. 14:00

1956. Nemzeti ünnepünk és gyászunk is egyben. Trianon szintű sokk, ami hosszú időre megtanította velünk, hogy tényleg csak magunkra számíthatunk.

1956. Harc és háború. Igazak és igaztalanok sokszor értelmetlen halála.

1956. 56. évfordulójának harci szellemében a Fényességes fővezénylő tábornok megnyitja a harmadik frontot:

Első lépésben megkezdtük az ország államadósságának a csökkentését, utána megnyitottuk a második frontot, hozzákezdtünk a devizahitelesek adósságcsapdából való kihozatalához, most pedig eljött az ideje hogy megnyissuk a harmadik frontot is, ezúttal az eladósodott településeket kell megmenteni – fogalmazott Orbán Viktor.

forrás: fidesz.hu

Az első két front hősi halottai nem áldozták hiába az életüket. Megteremtették a lehetőségét a háború folytatásának. Dübörögnek a tankok, termelnek a fegyvergyárak, de dögszagra gyűl az éji vad. A birodalom eközben minden körülmények között kitart.

Ment egy kis elmúlnyócévezés is:

A kormányfő aláhúzta, a szocialista kormányok 2002 és 2010 között programszerűen hajtották végre a magyar állam, a magyar emberek és az önkormányzatok eladósítását. Felhívta a figyelmet arra, azon hogy az ország és családok százezrei tönkre mentek, néhányan nagyon jól kerestek, olyanok, akik ott ültek az előző szocialista kormányban vagy "ott lebzseltek annak a kormánynak holdudvarában". 2010-ben a magyar választók éppen azért adtak a mostani kormánynak kétharmados felhatalmazást, hogy ennek véget vessenek

forrás: ua

Bizony véget is vetettek. Annak a kormánynak a holdudvara elment gyufáért, de a holdudvar ugyanakkora maradt. Talán új, éhes farkasokkal lett feltöltve? A húsosfazék ugyanakkora, csak most új kezek vájkálnak benne. Néhányan most is jól keresnek. Elég csak Lajosra gondolni.

1956 56. évfordulóján 1956 önkormányzatot ment meg személyesen a Fényességes fővezénylő tábornok úr.

A 2006-os "elkúrás" utáni önkormányzati választási győzelmet elfeledve úgy tesz, mintha az elmúlt hat évben nem fideszes városvezetés lenne majdnem mindenhol, és nem a kebelbarátai adósították volna el a települések nagy részét. Persze a gombnyomogatásnak kára van. Meg is köszönte szépen Viktor:

Orbán Viktor elmondta, a kormány köszönettel tartozik a polgármestereknek, mert az elmúlt két évben segítették Magyarország megújítását, az ország átszervezését. Az elmúlt két évben a legnehezebb kérdésekben is mindig számíthattam a frakciónkban a polgármesterek és az önkormányzati képviselők támogatására

forrás: ua

Aki meg nem adósodott el, az beszívta. Tetszettek volna adósságot csinálni! Hogy a francba mentse meg őket a Fényességes fővezénylő tábornok úr, ha egy vacak adóssághegyet sem tudtak összebrusztolni az elmúlt hat évben? Ne tessék akkor most sírni. Előbb kellett volna gondolkozni.

süti beállítások módosítása