mgynagy.jpgSzegény Gyuri. Összeizzadta a költségvetési sarokszámokat és elégedetten hátradőlt. Nézte a golyós számológépet, amit még a nagypapa hagyott rá. Hiába, az öreg már régen látta, hogy a kis Gyurikából egyszer nagy mágus lesz. Benn ül majd a tündérmesébe és a válság hétfejű sárkányával küzd. Mint a mesében. A legkisebb fiú, aki egy szál karddal, vagy inkább hagyományos golyós számológéppel olyan dolgokat művel, amire még az eu-s pénzügyérek is csak csettintenek.

Rövid volt az öröm, és a mi Gyurink rájött, hogy nem kell tíznapos autópálya-matricát vennie, hogy le tudjon ugorni Siófokra egy kicsit áztatni. Vissza kell térnie a sötét, hideg pincébe és tovább tologatni azokat a rohadt golyókat. Már-már kétségbeesésében elővenné az öreg, Bécsből trabin csempészett zsebszámológépét, de az meg napelemes. A félhomályos pincében csak ortodox számok jelennének meg rajta. Egy unortodox tündérmesében? Ugyan már!

Mennyivel könnyebb dolga volt, amíg Mindenkiannyitéramennyitszerzett Jani volt a frakcióvezető. Akkor még olyan sebességgel történtek a dolgok, hogy nem volt idő átfutni sem a számhalmazt. Átment, aztán valamilyen salátában az aktuális problémára szabták. A kis gombnyomogató automaták nem is tudták, mire nyomják az "igen"-t. Ej! Régi szép idők.

Most van ez az új gyerek. Ez a Rogántóni. Bulvárszereplés, meg jópofizás? Behízelegte magát a Főnöknél. Előadta, hogy ő a faszagyerek, most meg okoskodik. Feltételeket szab a sarokszámokhoz. Gyuri meg izzadhat, míg a többiek a lábukat lógatják a hideg vízbe? És aszongya, hogy a bevételi oldalakat nem számolták ki, mert majd a Gyuri. Ha meg nem tudja, akkor őszre összekalapálunk valamit. De hogy adja már az ki magát, hogy a Főnök haza esemesezik Bulgáriából, aztán a Gyuri meg nem küldi rögtön az aktuális söralátétet? Meg az a Tóni gyerek össze-vissza konzultál. A Főnök csak írogat, de ez a Tóni beszélget. A zemberek meg csak ömlesztik rá a sok keserűséget. Ez meg elhiszi. Hogy dolgozni akarnak, meg pénzt keresni. Hát mit találjak én ki? Az araboknak nem kell a homok, az eszkimóknak meg a jégkocka. Mit izzadjak én ki?

Elmarad a Gyurinak a vakáció, azt hiszem. Ha felébrednek a droidok, akkor még a karácsonyi szünet is.

süti beállítások módosítása