Szürke eminenciás

Címkék: vélemény politika közélet

2012.02.15. 19:55

Képünkön, melyet a fidesz.hu-ról kopiztam, mint az a vízjelen is látszik, a nemzetpolitikai triumvirátus feszít. Jobbról (de jól tud helyezkedni), hogy az illemet is betartsuk Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, balról (lesz ennek még böjtje) Németh Zsolt külügyi államtitkár, és középen maga a Szürke eminenciás, Semjén Zsolt (most nem, mint Pótviktor) miniszterelnök-helyettes.

Mostanában ritkán lehet róla hallani, normál vadász szezon van, szinte mindent lehet lőni és nincsenek átvonuló védett madárfajok. Politikailag súlytalan, a vadászatban most nem beszél hülyeségeket. Úgy tűnik megbújik kicsit a háttérben. Azért keményen dolgozik.

Nem lett nagydobra verve, egyetlen tv-s híradásban sem lehetett hallani, pedig zsebbevágó dolgokat intéz.

Semjén Zsolt bejelentette: a Máért döntésének megfelelően az egész Kárpát-medence tekintetében elkészítették a nemzeti jelentőségű intézmények listáját, amelynek lényege, hogy az említett szervezetek nem pályázatok, hanem speciális, kiszámítható, hosszú távú finanszírozás révén jutnak támogatáshoz. Akik kiszámítható partnerek a nemzetstratégia tekintetében, azok kiszámítható finanszírozást fognak kapni...

forrás: fidesz.hu

Nem emelném be a nemzeti jelentőségű intézmények listáját a Bethlen Gábor Alap honlapjáról, mert ott mindenki megtalálja, de annyit azért itt megjegyeznék, hogy egyetlen egy határon belüli sincs közötte. Magyarul, mint az a fenti idézetből is kiderül, költségvetési pénz megy közvetlenül a határon túlra a megfelelő (!) személyek által képviselt szervezetekhez. Nem kell pályázni! Fölösleges köröket futni. Ó! Dehogy. A kis Szürke Eminenciás elintézte, hogy ne lehessen megfogni. Ha a pénz elhagyta az országot, már nem nyomon követhető.

Áll ott a képen is középen. Kis Szijjártós mosoly a szája sarkában és arra gondol:

- Megpukkadhattok itthon Viktor, hogy hogy lopjatok úgy, hogy Budai Gyula ne vegye észre. Én megoldottam szép ügyesen. Magyar állampolgárságért összehordanak ezek a kintiek nekem mindent. Ti meg csak erőlködjetek itthon. Ráadásul az ingyen medvém is megvan, nem kell szarakodnom az itthoni állatvédőkkel. Lúzerek!

 

süti beállítások módosítása