Majdnem beásított a német pénzügyminiszter, miközben a Fényességes fújta a léggömböket. Átvettünk egy rakás szart, jól megkevertük, de ha minden jól megy és a Szent Jobb terve bejön nagyon jó lesz. Legalább a szagát nem fogjuk érezni. Na ettől beálmosodott Wolfgang Schäuble. Pedig halott már nagyobb ökörséget is aznap.

A Szent Jobb értetlenül állt azelőtt, hogy Brüsszelből küldtek neki egy kokit. Nincs ő ehhez szokva, mert a kokit és a sallerokat a főnöke szokta osztani. Mindjárt meg is állapította, hogy a hanyatló nyugat marhára rosszul látja a dolgokat, és a karvalytőke képviselőivel összefogva a kettős mérce eszközét felhasználva össztüzet zúdított a magyar unortodox, de nagyon versenyképes gazdaságra és költségvetésre. Az európai szemeszter meg ebben a formában olyat bukott, mint Rottenbiller.

De. És persze mindig van egy de. A Szent Jobb felajánlotta a segítségét:

Matolcsy György szerint Európának is növekedési tervre van szüksége – Magyarország számára már készített egy ilyet.

forrás: index

Érdekes ez a Magyar Növekedési Terv jövőképének tudatában:

Jövőkép és stratégia: HUB

A Magyar Növekedési Terv célja nem pusztán a gazdaság motorjainak beindítása, a gazdaság fejlesztése, hanem kiemelt célként jelenik meg, hogy földrajzi adottságainkat kihasználva hazánk regionális centrummá, regionális gazdasági csomóponttá váljon. A világgazdaságban jelenleg a gazdasági erőviszonyok újrapozícionálása zajlik. Az Európai Unió egyre nagyobb lemaradást mutat fel Ázsiához, de még az Egyesült Államokhoz képest is. Magyarországnak ebben a gazdasági környezetben kell megtalálnia a növekedésnek azon új forrásait, amellyel elérhető a nyugat-európai fejlettségi szint és életszínvonal.

forrás: MNT 6. oldal

Természetesen ez a terv az etalon, gondolom. Elvégre a Fényességes is megmondta, ha bejön, mi leszünk a legversenyképesebb európai állam. Ha kiskutya nem szarik szétpukkan.

 

süti beállítások módosítása