Megvilágosodás

Címkék: vélemény politika közélet

2011.10.09. 18:08

Maradjunk a tegnapi keresztényi vonalnál. Ma eljött a megvilágosodás pillanata és nem más hozta el ezt a csodát, mint maga a Nemzet Tolla.

"mi megszoktuk a takarékosságot, megszoktuk a nadrágszíj eggyel beljebb való húzását és azt, hogy a közös célok elérése érdekében egyéni áldozatokat kell vállalni."

forrás: Magyar Hírlap

Takarékosság van. Nem megszorítás ez, csak rosszul értelmeztük. A nadrágszíj egyel beljebb való húzása meg ismerős. Folyamatosan húzzuk Árpád apánk óta. Lassan már úgy nézünk ki, mint a homokóra. Ha levesszük a szíjat. Egyelőre azonban a szűkületet eltakarja a többszörösen körültekert szíj.

Hogy a nagy spórolás nem látszik meg rajtunk? Erre is megvan a válasz. A közös célok elérése érdekében, mi magyarok képesek vagyunk feláldozni magunkat. Önként és dalolva mondunk le a köz javára minden egyes vérrel és verítékkel megspórolt kis forintocskáinkról. Ha mégsem tennénk, akkor gondoskodnak róla, hogy úgy érezzük, szükségünk van erre a jócselekedetre. Gondoljunk csak bele, milyen szívet melengető érzés volt a magán-nyugdíjpénztári kis vagyonkánk felajánlása. Ugye, hogy könnybelábadt a szeme mindenkinek.

Mindezek tükrében már szinte meg sem lepődtem a Nemzet Magyar Hangján:

– A jövő évi költségvetési tervezet ezermilliárd forintos spórolást és adóemelést tervez, ebből háromszázhárommilliárd forintot még Matolcsy György is kiadáscsökkentésnek nevez. Meddig tartható még az a kommunikáció, hogy nincsenek megszorítások?

– Mindaddig, amíg nincsenek. Akármennyire követeli az ellenzék, hogy legyenek, nem lesznek.

– Akkor gazdagítsuk egy új bejegyzéssel az értelmező szótárt: a kiadáscsökkentés mit jelent?

– Ha az állam megszünteti a pazarlást, leépíti a bürokráciát, egyszerűbben szervezi meg magát, azzal az emberek életét is megkönnyíti. Hogy közben mindez megtakarítással jár, az csak egy – igaz, kétség kívül fontos – pozitív mellékhatás. Eddig két malomban őröltünk: voltak, akik megszorítást akartak, és voltak, akik elutasították. Most egy másik dimenzióról van szó: az ország átszervezését kell elvégeznünk. A szocialisták megszorításainak az volt a célja, hogy pénzt vegyenek el az emberektől, így javítva a pénzügyi mutatókat. Az átszervezésnek ugyanakkor az ország megújítása a célja, annak érdekében, hogy Magyarország újra erős legyen.

– Kérdés, hogy azok a közalkalmazottak, akik jövőre az utcára kerülnek, pozitív következményként élik-e majd meg ezt a politikát?

– Ha leépítjük az emberek életét megkeserítő felesleges bürokráciát, akkor kevesebb bürokratára van szükség. Az is igaz, hogyha csökkentjük az adminisztrációt és a vállalatokat terhelő adókat, akkor a magángazdaság növekedni kezd, és felszívja a közigazgatásból kikerülő, tapasztalt tisztviselőket. Ezt a folyamatot a karrierhíd programmal segítjük: akik alkalmazzák a volt tisztviselőket, egy éven át járulékkedvezményt kapnak majd.

forrás: Magyar Hírlap

NEM LESZ MEGSZORÍTÁS!!!!!!!!!! AKÁRMENNYIRE AKARJÁTOK!

És persze a felpörgő fogyasztás, ami a gazdaságot úgy kirántja a posványból, hogy mindenki csak a fejét kapkodja, felszívja a közszférából egymozdulattal kirúgott harmincezer embert.

És csak spórolunk és spórolunk. Ha összejött egy kicsike, akkor meg feláldozzuk a nemzet oltárán.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

süti beállítások módosítása