Országtorta

Címkék: vélemény politika közélet

2011.08.18. 21:05

2011 júniusában egy szakmai zsűri kiválasztotta azt a 3 tortát, melyre szavazni lehetett az Ország tortája versenyen. A kiválasztottak között volt ismét a Krisztina cukrászda, aki 2007, 2008 és 2009-ben is győztese volt az ország tortája versenynek. Idén, 2011-ben is első lett a Kecskeméti barackkal töltött köles tortájával.

Az első helyezett Kecskeméti barackkal töltött köles tortájának érdekessége, hogy cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Sőt a fogyókúrázóknak sem kell aggódniuk a fölösleges kilók miatt. Sikerült egy olyan tortát készíteni, mely nem csak finom, hanem egészséges is, így méltán megérdemelt az első hely Zila László mestercukrász Krisztina cukrászdájának.

Az eredeti recept Karcagról származik és az alaprecept kisebb módosításaival készült a torta Az ország tortájának fontos, hogy magyar elemeket, jellemző magyar összetevőket is tartalmazzon, így a köles és a sárgabarack jól képviseli a magyar gabona és gyümölcstermesztést a tortában.

forrás képpel együtt: radiototal.hu

Nem az a lényeg, hogy ismét ki nyert, hanem az, hogy mivel!

Biztosan finom egyébként, mert ma az egyik kereskedelmi rádióban a Boros és Voga processzor Úr el volt ájulva teljesen. Bízom az ízlésükben. Még csak az sem lényeges az idei nyertes szempontjából, hogy egészséges és a cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Elég kíváncsi már mindenki, hogy mi volt itt a lényeg?

A karcagi köles. Bizony kedves Olvasók. A karcagi köles jól képviseli a magyar gabonatermesztést. Ön még nem hallott erről? Nem csodálom, de nem baj. A kapcsolatot Karcag, az országtorta és a magyar gabonatermesztés között egy jogász végzettségű ember adja meg, aki jogászként kereste kenyerét mielőtt a politika rögös útjára lépett. A termőföld adás-vételi szerződéseken kívül emiatt aztán semmi köze nincs a mezőgazdasághoz. Vagy mégis van?

Dr. Fazekas Sándor,

 

Vidékfejlesztési Miniszter

Születési hely, idő: 1963-ban született Karcagon.

Végzettség: Általános iskolai tanulmányait Kenderesen, a középiskolát  Kisújszálláson végezte: a Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségizett. Szegeden, a József Attila Tudományegyetem Jogi Karán szerzett diplomát, Cum Laude eredménnyel.

Munkahely: Az egyetem után a SZIM Karcagi Gépgyár Rt.-nél jogtanácsként dolgozott.
1990 óta Karcag város polgármestere.

Politikai életút: 1989 óta a Fidesz karcagi szervezetének  tagja.
1990. óta Karcagon, egyéni önkormányzati körzetben látja el a képviselői teendőket.
1994-1998-ig, majd 2002-2006-ig Jász-Nagykun-Szolnok megye  önkormányzati képviselője. 2002-2006 között a Fidesz megyei frakcióvezetője.
1998-2002 között országgyűlési képviselő, a Fidesz képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese. Több bizottság tagja.
A 2006. évi országgyűlési választásokon Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi listán nyert mandátumot. 2006-2007-ig a Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság, 2007-től a ciklus végéig az Emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság tagja.
A Fidesz – KDNP közös jelöltjeként a 2010. évi országgyűlési választásokon Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi listán újra mandátumot szerzett.
A Fidesz Önkormányzati tagozatának alelnöke

Egyéb: Nős, két gyermek édesapja.

forrás: kormányszóvivő.hu

Hoppá! Mégis van köze hozzá. Szakmailag teljesen megalapozottan Ő a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés irányításával megbízott miniszter.

Országtorta! Karcagi kölesből? Micsoda véletlen.

süti beállítások módosítása