Volt egy kis hétvégi kitérő, de a nemzet magyar hangja hamar visszaránt a hétköznapok rideg valóságába. Úgy látszik, hogy míg a többiek pihennek neki kell ébren tartani a népet és vigyázni a forradalom soha ki nem alvó lángját.

A 2002-es kormányváltástól a 2010-es kormányváltásig eltelt nyolc évben durván meglódult, és a 60 százalék alatti szintről 80 százalék fölé emelkedett a GDP-arányos magyar államadósság.

 

a 2002 és 2010 között hivatalban volt szocialista kormányok bűnt követtek el azzal, hogy súlyosan eladósították Magyarországot.

 

Ezért a testület szerint a volt kormányfők, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon ellen akár jogi felelősségre vonás is elképzelhető. Szó szerint így fogalmaz a jelentés: "Akik ezt a bűnt elkövették Magyarországgal szemben, felelősséggel tartoznak [...] az albizottság az elkövetett bűn súlya miatt felkéri az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi, valamint Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságát, hogy vizsgálják meg a jogi felelősség megállapításának lehetőségét is."

forrás: index.hu

Ha végignézzük a fenti három idézetet, azt láthatjuk, hogy az eddigi kommunikációs logika mentén elfelejtették a lózungokat. Ha a kormány és a miniszterei a felelősek mindenért, ami az elmúltnyócévben bedöntötte az országot a posványba, akkor hol az emberekakarata. Mert az emberek a parlamenti képviselőket választják, és naivan, de elvárják, hogy az érdekeiket képviseljék. Akár a kormánnyal szemben is. A mostani "csináljunk büntetőjogi felelősséget a politikaiból" irányvonal viszont homlokegyenest ellentmond ennek. Ez azt sugallja, sőt inkább kijelenti, hogy a kormány a felelős mindenért. És persze egy személyben a miniszterelnök. A többiek csak ott vannak, mint "a Tótottó". Akkor most hol érvényesül az emberek akarata? Nem akarom védeni az elmúltnyócévet, mert tényleg lekerültünk a térképről, de el kéne gondolkozni a logikai bukfencen, mert esetleg visszanyal az a bizonyos fagyi.

Ha az akkori kormányok azt, és úgy csináltak, ahogy a kedvük tartotta, akkor a Parlamentben ülő képviselők csak dísz egy belül romlott tortán? Sokba kerül ez nekünk, adófizetőknek, hogy csak úgy eltartsunk 368 semmirekellőt. Ha viszont megakadályozhatták volna, akkor az akkori ellenzék ugyanolyan felelős? Vagy ők mégdíszebbek? Mert akkor most is azok. Ők a gomb a mentén? Vagy még annyi sem? Akkor nincs is szükség rájuk, mert a mostani kormány is azt és akkor csinál, amikor csak akar? Ráadásul a azemberekakaratából?

Lehet itt habzó szájjal követelni, hogy Gyurcsány és bandája álljon bíróság elé, csak kettős mérce nélkül nem nagyon megy.

süti beállítások módosítása