Sallerok

Címkék: vélemény politika közélet

2011.07.18. 11:39

Vége az Uniós elnökségnek. A Fényességes kiosztott egy-két kokit és sallert, de a pofonfa még nem érett be teljesen. Van még mit lerázni róla, de ezt a lehetőséget már átadja a vezénylő-tábornokoknak. Nem Lázár János lenne, ha nem használná ki a lehetőséget.

Nem arra gondolok, hogy közli facetoface, hogy "a házelnök úr téved." Ezek a jellegű odamondogatások kellenek az uborkaszezonra.

Arra gondolok, hogy kiosztotta a gondolkozni valót a kisebbik "kormányzó" pártnak. Szándékosan nevezem így őket, mert szerintük mérhető a jelenlétük, szerintem meg nem. Ha nem lennének hozzáragadva a Fényességes seggéhez már rég nem lennének a politikai palettán. Na ezt a tényt most közölte is szép ügyesen a nagyobbik kormányzó párt frakcióvezetője:

"jó lenne, ha a KDNP szembenézne azzal, hogy ez nem egy koalíciós kormány. Eljött az ideje, hogy ezt fölmérjék. Ezzel mindent elmondtam"

forrás: magyar hírlap

Most aztán Semjénék gondolkozhatnak a nyári szünetben, hogy hol is a helyük. Fontos lenne eldönteni, mert az egyes szám első személy kezd eluralkodni a Fideszen belül, szinte minden nyilatkozatra jut egy. Az egyházakat szabályzó törvény kapcsán borult ki a bili, hogy a KDNP azt hitte, egyenrangú partner. "Lófaszt mama!" -mondta majdnem Lázár János, de eszébe jutott, hogy nem lenne ildomos. Ezért aztán közölte, hogy Ő (egyes szám első személyben) kézben tartotta az egész törvényjavaslat átverését, mert:

"ez egy olyan parlamenti többség, mármint a Fidesz-frakció, amely annak a felelősségét, hogy a gombot neki kell megnyomnia, viseli"

forrás: ua

Márpedig a gombnyomogatás felelőssége elsősorban a frakcióvezetőjé, mert a többiek csak a birkaszellem jegyében nyomják a bekiabált igent vagy nemet. Sokszor azt sem tudják mire. Főleg éjjel, mikor úgy riadnak fel álmukból.

Kíváncsi vagyok, hogy felfújja-e a pofáját őszre a KDNP, és közli a Fényességes bandájával, hogy a 2/3 és vele a sarkalatos törvények csak együtt, mármint velük együtt lehetséges. És legalább az alapvető tisztelet, János bátyám, az alapvető tisztelet. Vagy nyelnek egyet és nyomkodnak tovább bőszen. Elvégre jön a nagy elbeszélgetés. A 2014-es karcsúsítás már most kezdődik, és Lázár János negyed óra alatt dönt emberek sorsáról. De ez egy másik hír, ne vonjunk egyelőre párhuzamot.

süti beállítások módosítása