Szarajevo

Címkék: vélemény politika közélet

2011.06.16. 14:20

Mindenkinek más jut eszébe erről a városról. Van akinek cca 20 millió halott, plusz ugyanennyi sebesült. Az I. világháború kirobbanásának közvetlen kiváltója az itt történt merénylet, egyesek szerint.

Másoknak a Szociális konzultáció ÓRIÁSI (!) sikere ugrik be. Miért is? Mert Orbán Viktor állandó magyar hangja Szarajevóban magyar újságírók előtt jelentette be ezt a felülmúlhatatlan teljesítményt.  Bejelenthette volna Budapesten is, mert június 16-n mindenképpen itt tartózkodik az egész vezérkar. Nem a bohócforradalom miatt, mert arra nem kíváncsiak, hanem mert  Nagy Imre kivégzésének és újratemetésének ma van az évfordulója.

Gondolom snassz lett volna ma odaállni egy csapat újságíró elé Budapesten, mikor lehet külföldön is nyilatkozni. Igaz, hogy így sokkal kevesebb magyar újságíró van ott, de annál nagyobbat szól a hír. Mégiscsak nemzetközi bejelentés ez. Igaz, hogy Szarajevóban a külföldi újságírók nem értették, hogy egy nem emberi nyelven beszélő, vigyorgó keljfeljancsi mit vartyog össze, de nem is ez a lényeg. Nekik nem kell érteni a magyar demokrácia lényegét, ami előre megírt kérdezz-felelek játék rengeteg pénzért. Külön vonalkód-felárral, nehogy valaki visszaéljen velem, és esetleg hülyeségeket, netán kormányellenes (hallatlan!) dolgokat válaszoljon a nevemben. Még a végén fekete pont kerül a nevem mellé, tévesen, és mikor összesítik a harcostársakat rossz fényben tűnjek fel.

 

Update: Ma Pozsonyban nyilatkozott a drága a bohócforradalomról. Természetesen magyar újságírók előtt. Itthon nem nyilatkozott. Még ilyet!

süti beállítások módosítása