Büszkék is lehetnénk rá, csak nehogy kurva nagy hasra esés legyen belőle. A mai Orbán-beszéd után úgy tűnik az lesz, mert ráálltunk a jobb lábunkkal a balra, vagy fordítva. Kinek-kinek pártállása és hitvallása szerint. Elindulni így pedig nem lehet, legfeljebb pofára esni.

Mindjárt itt az elején a lényeg:

....Magyarországon még nem érett meg a helyzet a vasárnapi zárva tartásra. Most ugyanis ötnapi munkából még nem lehet megélni, és amíg ötnapi munkából nem lehet megélni, addig ez a kérdés nem aktuális.

forrás: index

Először azt hittem, hogy futtából tökön rúgja a KDNP-t, de aztán rájöttem a mondanivaló mélyére. Nem a kisebbik kormányzó párt alázása a lényeg. Nyíltan kimondta, hogy rohadt nagy szarban vagyunk. Mármint mi, akik dolgozunk. A hárommillió ember, aki hat és felet tart el nem tud megélni abból a pénzből, amit normális körülmények között meg lehet keresni. Ezért nem heti öt, hanem hat, sőt a többség hét napot dolgozik. Itt jött el a pillanat, mikor a Széll Kálmán terv teljesíthetetlenségét beismerte a miniszterelnök. Akik szeretnének dolgozni, azok nem fognak tudni elhelyezkedni, mert a jelenleg dolgozók elfoglalják a helyüket. A hatodik és a hetedik napon végzett munkával.

A beszéd elkövetkezendő részével meg aztán önostorozásba kezd, pedig nem ez a célja:

"Elegünk lett abból, hogy becsületes munkából nem lehet megélni,

forrás: ua

Neki van elege? Mit mondjunk mi, akik nap, mint nap a bőrünkön érezzük. Hiszen az előbb mondta, hogy nem lehet megélni belőle? Akkor most miből is van elegünk? Nekik miből is van elegük? Az elmúlt egy év sem arról szólt, hogy meg fogunk élni a becsületes munkából, mert a népnyúzás nem lett kisebb, csak populistább jelszavak társulnak hozzá. Az ostor most is a végén csattan.

Ráadásul még mindig csak bontunk:

Amit nappal felépítettünk, éjszaka lebontottuk" – mondta. Most viszont azt határozták el, hogy "minden gátat lebontunk".

forrás: ua

Ráadásul már nappal sem építkezünk. Csak bontunk és bontunk és bontunk....

Lesz itt kilábalás?

süti beállítások módosítása