Lázár János szerint az új alaptörvény megszületése nem a Fidesz ünnepe, hanem adósságtörlesztés...

forrás: mti

A frakcióvezető kimondta, hogy miért lett ilyen az új Alkotmány.

Összecsapott, összetákolt, egy csoportosulás véleményét és akaratát tükröző. Beálmodtak egy "széles" társadalmi támogatottságot, de a Nemzeti Konzultáció csak egy nagy humbuk.

Ha az embernek tartozása van, akkor mindent megtesz, hogy rendezze. A minden megtevése viszont azt jelenti, hogy lehajtott fejjel, akár a falnak is, csak lerázza magáról a koloncként ránehezedő terhet. Nem néz az ember olyankor se Istent, se embert. Összeszorított foggal teszi, amit gondol és nem hallgat másra. Miért is tenné? A saját baja mindenkinek a legnagyobb.

Ez a legnagyobb probléma ezzel az új alaptörvénnyel. Kényszeredetten, adósságtörlesztésként született. Emiatt aztán féloldalasra sikerült. Csak az adós akarata látszik rajta. Ráadásul minél előbb szabadulni is akartak a vélt vagy valós tehertől. Ünnepnek kéne lenni, de ez sajnos elmarad. Ha nem lenne komplexusos a kormányzó párt és holdudvara talán az Alkotmány is jobban kifejezné a nemzet egységét. Így viszont mindenki csak a vezér akaratának tartja. Már akin nem narancs színű napszemüveg van.

A másik nagy tévedése Lázár Jánosnak a következő:

Az eddigi alkotmányos keretek ugyanis szerinte működésképtelenné tették az országot, az embereket pedig csalódottá, kiábrándulttá.

forrás: ua.

Az embereket nem az eddigi alkotmányos keretek tették csalódottá és kiábrándulttá, hanem a szűnni nem akaró megszorítások és a bizonytalanság. Ezt a mostani Alkotmány sem szünteti meg. Attól, hogy a megszorításokat konvergencia (lánykori nevén Széll Kálmán terv) programnak hívják, tudjuk, hogy nem lesz jobb. Még akkor sem, ha Szijjártó Péter azt mondja. A bizonytalanság nem lett kisebb, az életszínvonal nem emelkedett. Sőt, a mostani árakat nézve inkább csökkent. A munka becsületéről hosszasan beszélnek, de ettől még munka nincs. Ezek pedig egyáltalán nem függtek sem az eddigi, sem az új Alkotmánytól. Attól, hogy most leírták, hogy az államadósság nem lehet magasabb a GDP 50 %-ánál, még nem lesz annyi. Attól félek, hogy még a gyerekem életében sem, nem hogy a miénkben.

Nincs ünneplésre oka a Fidesznek, pedig lehetett volna. Ők tehetnek róla, hogy keserédesre sikerült ez a dolog. Persze Szijjártó Péter arcáról nem fog lefagyni a mosoly. Eddig sem volt rá példa.

süti beállítások módosítása