Csapongások

Címkék: vélemény politika közélet

2011.04.17. 19:05

Nem biztos, hogy lesz összefüggés a most következő posztban. de lehet, hogy jobb is. Nem véletlen csapongások a címe, mert csak összevissza írogatok.

Kezdjük talán a konvergenciaprogrammal. Csak olyanoknak szól egyelőre, akik beszélnek angolul, mert a mi bőrünkre megy, de nem mi tudjuk meg először. Tanulva a sok kudarcból, médiatörvény, alkotmánybíróság kinyírása stb, először véleményeztetik Brüsszellel és csak utána fordítják le magyarra. Gondolom a félreértések elkerülése végett. Nekünk úgyis azt mondanak amit akarnak. Eddig is ezt tették.

Rövid ismertetés azért volt. Szijjártó ott vigyorgott Matolcsy mellett, mint pék kutyája a meleg zsömlére és szombatra levonta a végkövetkeztetést. Mondhatnánk azt is, hogy belefért egy mondatba. A lényeg az, hogy a Széll Kálmán terv végére mindenki jobban fog járni. Nem ismerős ez valahonnan? Az egykulcsos adórendszer családi kedvezménnyel kombóra is azt mondta Szijjártó, aztán mégse lett igaza. De ez már a múlt. már senki nem foglalkozik ezzel, hiszen létrejött a bizottság, ami azóta sem állapított meg semmit, de jó pénzt fizetnek érte.

Erről jut eszembe, hogy Lázár János maga ismerte be, hogy könnyű úgy gazdagodni, hogy minden költségét az állam fedez. Ebből következik ugye, hogy teljesen tök mindegy, hogy bérelünk neki havi 600-ért Audit, vagy vesz magának egyet. Ha a költségeit ígyis-úgyis az állam fedezi a mi adónkból. Csak azt nem értem, hogy miért kezdte akkor ki a megélhetési politikusokat, mikor mindegyik az.Saját maga mondta, csak kicsit másképp.

A csapongásból kifolyólag ismét egy kis konvergenciaprogram. Mennyivel jobban hangzik, mint a megszorítás, pedig ugyanaz. Mindenféle indokkal vissza akarnak vezetni száz-százötvenezer rokkantnyugdíjast a munkaerőpiacra. Gondolom szándékosan így fogalmazott Matolcsy, mert jelen lesznek a piacon, de csak mint a szteroidok. Tömegnövelőnek használják őket, mert minden felhang nélkül, egészségesen sem lehet munkát találni. Főleg nem három hónap alatt. Kiküldeném őket egy hónapra az életbe, mármint a munkaerő piacra, hogy mutassák már meg hogyan kell ezt csinálni. Mobilabbak-e, mint mi? Könnyebben találnak-e munkát, mikor megmondják a végzettségüket? Elmennének-e mélyen a képzettségük, és persze az ehhez elvárt pénz alatt dolgozni? Ásna-e árkot közmunkában Szijjártó Péter, havi minimálbérért? Hülye kérdések. Pont.

És még a matekkal is baj van. Lesz ugye háromszázezer új adózó munkahely, hacsak Matolcsy segge hozzá nem ér a hideg falhoz és fel nem ébred. Honnan lenne? De lesz, mert a Kedves Vezető elvárja. És akkor lesz! Na mindegy. Ebből százötvenezer rokkant, aki visszamegy és százötvenezer közmunkás, zárójelben, aki eddig is az volt. Magyarul a létező, nyilvántartott egymillió munkanélküli és a nem nyilvántartott másik egymillió embernek semmi esélye arra, hogy kikerüljön az ördögi körből. Erre nem tud megoldást mondani senki. Jól hangzik, hogy vissza kell adni a munka becsületét, csak ehhez munka kéne. Az viszont nincs, mert honnan lenne.

A gazdasági fellendülés szines buborékjai szépen lassan kipukkadnak és marad a nagy semmi.

Holnap meg lesz szép új Alkotmányunk. Bizony ám. Minden magyarnak. És valószinű lesz új választás is, mert az új Alkotmányból kiderül, hogy az eddigi tákolmányt nem ismeri el ez a Parlament. Kár, hogy aszerint foglalják el a helyüket a T. honanyák és honatyák, úgyhogy abba lehet hagyni majd a bohóckodást, és az új, és Szijjártó Péter szerint örökös (Édesistenem) Alkotmány szerint újragombolni a kabátot.

Ne feledkezzünk meg azért jóságos Ferenc testvérről sem, aki azt képzeli magáról, hogy egyedüli és kizárólagos ellenfele Orbán Viktornak. Odáig merészkedett, hogy lefenyegetett tegnap minden szemét kollaboránst, aki részt vesz az Orbán-rezsim fenntartásában. Mindenki felelősségre lesz vonva, aztán vonulhat a dutyiba. Csak úgy pislog. Egymást fogják váltani. Mire a szocik kijönnek be lesznek járatva a helyek az újaknak. Csak a gyümölcs szine változik. Szép körforgás lesz. Annyira hülyén hangzik ez az ő szájából. 

Na mára ennyi.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása