Ешо раз!

Címkék: vélemény politika közélet kdnp

2010.12.18. 17:21

Nem történt csoda, pedig a csodavárás időszaka a karácsony közeledte, ami ugye a legnagyobbnak számító keresztény ünnep. Keresztény(demokrata) körökben viszont annak örülnek, hogy egy jelöltből sikerült mind az egyet megválasztani pártelnöknek. Még jó, hogy ki nem sodródtak.

Na Semjén Zsolt nyilatkozott is mindjárt egy nagyot. Az a baj, hogy ezt már hallottuk tőle. Lehet, hogy a magyar politikai memória az aranyhaléval vetekszik, ami cca 4 másodperc, de azért az egy hónappal ezelőtti mondandó teljes lemásolása elég ciki. Még akkor is, ha face to face kell kinyalni a Vezér seggét.

November 21-i bejegyzésemből csak egy mondatot idéznék. Ez már ott is idézet volt:

Nem az történt, hogy a KDNP vette át a Fidesz eredeti programját, hanem a Fidesz nagyon örvendetes módon kereszténydemokrata irányba fejlődött - fogalmazott Semjén Zsolt.

(fidesz.hu)

Ma pedig ezt mondta:

Megjegyezte: nem a KDNP változott, az 1990-es program szinte ma is szó szerint vállalható. A Fidesz vált egy szabadelvű pártból "kereszténydemokrata ihletettségű" párttá.

(index.hu)

Azt hittem, hogy nem tud előjönni semmi újjal Semjén, de tudta azért überelni önmagát. Hiába vállalható az 1990-es program, és ettől olyan állandónak tűnhet a KDNP, azért lejön, hogy egy önállótlan csoportosulás. Olyan kis árnyékemberek gyülekezete. Csupa kettősség jellemzi őket. Kettős állampolgárság, kettős párttagság.....

Olyan gyökértelennek tűnik így ez az egész. Miért kell két pártnak tagja lenni? Ha az egyik, a súlytalanabb, mérhetetlenebb megszűnik, akkor legyen hol tartani a markukat? Az ilyen jellegű anyagias gerinctelenség nem a legfőbb keresztényi erény. Ha egyszer nem megy, mert a kutya sem szavaz rájuk, akkor el kell tűnni. Keresni kell valami normális polgári foglalkozást és dolgozni. Nem olyan nehéz az! Mi is megélünk belőle nagy nehezen. Nem ám kettős párttagság.

Az is kiderült, hogy nem Viktor az igazi patásördög, kérem szépen. A különadó gondolata is plágium. Nem Viktor ám az ötletgazda csak Zsoltika nem elég hangosan mondta négy évvel ezelőtt. Csendben elsuttogta, de a hangját csak most erősítette fel Viktor. A végén kiderül, hogy Viktor csak az erősítő, Szijjártó meg a hangszóró, de az okosság kereszténydemokrata oldalról fúj. Bizonyám:

Kérdésre válaszolva hozzátette: a KDNP legmarkánsabb programpontjai megvalósultak kormányon. Semjén Zsolt felidézte, hogy négy évvel ezelőtt meghirdette, a terheket nem szabad az emberekre hárítani, hanem fizessenek a bankok és a multinacionális cégek.

(index.hu)

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a rettenetesen okos Rétvári Bence is bekerült az elnökségbe. Ő kiosztaná a rendszerváltás előtti megfigyelési aktákat az érdekelteknek. Igaz, hogy feldolgozva még nincsenek, de ha megfogta hadd vigye! Okos!

süti beállítások módosítása