Eljött hát a várva-várt pillanat. A zemberek embere megfeddi-e a pártok pártját a törvények törvényén elkövetendő erőszakon.

Mesterházy Attila és Schiffer András elásva a csatabárdot, elmentek és vettek egy kiló borsót. Fogták magukat és elkezdték feldobálni a falra.

Közös nyílt levélben fordultak a Köztársasági Elnökhöz a demokrácia megcsúfolásának megakadályozására. Schmitt Pál most bizonyíthat. Beiktatásakor kijelentette ugyan, hogy egyensúly és nem ellensúly akar lenni, de eljutottunk arra a pontra, ahol az egyensúly csak ellensúlyozással biztosítható. Ha ezt a tényt nem veszi figyelembe, könnyen lehet, hogy később már nem kell egyensúlyoznia. Nem lesz mit. A forradalmi hevület gondolom már átfutott rajta, hiszen meglett, bölcs ember. Ő már nem kapkod. Legalábbis elvárható lenne, hogy ennyi idő alatt beletanuljon a köztársasági elnökösködésbe. Az elején még nem ment. Emlékezzünk rá, beiktatásakor egy hétvégén eldöntötte 13 törvényről, hogy alkotmányos, és kihirdethető.

Mérfölkő lesz az Ő hozzáállása is az elkövetkezendő időkre. Kiváncsian várom, hogy levetette-e párthovatartozását és képes képviselni az egész nemzetet, vagy marad az a kép, ami sokunkban ellenérzést vált ki iránta.

süti beállítások módosítása