A vörösiszap okozta sokkból ébredezve szinte elsiklik az ember az egyéb hírek felett. Minden média tele van a vezérigazgató előzetesbe helyezésével és az állami "felügyelet" bevezetésével. Szinte senki nem figyel az apróbetűs részre, pedig sokan megégették már emiatt magukat. Nem a lex-MAL-ként emlegetett államosítási törvényjavaslatra gondolok, mert a vészhelyzet elmúltával a piac úgyis nyakonvagdossa az eltévelyedett bárányt.

Sokkal érdekesebb a 9 évre bebetonozott nagyon-nagyon narancsszínű testület. A médiaszabályozás ma megválasztott embereire gondolok. Négy évig biztosan nagyon narancsszínűek lesznek, de kilenc év nagyon hosszú idő. Láttunk már nem egy, nem kettő köpönyegváltást az elmúlt években. Elég, ha végignézzük a mostani önkormányzati választásokon induló "független" polgármester jelölteket, akik tavaszal még olyan vörösek voltak, mint a posztó a bika előtt. Időközben kifakultak. Kiszívta a színüket a nyári nap.

Mindenesetre ma nagyon félelmetes a társaság. Még Semjén Zsolt emberét sem engedték közel a tűzhöz. Az információ nagyon nagy hatalom. Sokkal nagyobb, mint sokan gondolnák. A kis gondolatrendőrség pedig elkezdte tevékenységét. Lehet, hogy nekem, nekünk bloggereknek is visszább kell venni az agarakat. Ma még nem tudhatjuk, de holnap már a nap is másként kel föl.

süti beállítások módosítása