Az idei év egyetlen péntek 13-ja sem telt eseménytelenül. A devizahiteleseket ugyan nem vígasztalja, de némi elégtételt azért érez az ember. Kár, hogy ezzel az elégtetétellel egyrészt nem megy semmire, másrészt rögtön rá kell döbbennie, hogy Magyarországon a hülyeség nem kizáró ok a választásokon való induláson. Többen is bizonyították már ezt az elmúlt húsz évnyi "demokráciában", de igen keveseknek van róla papírjuk.

Kósa Lajos és Szijjártó Péter ezen kevesek közé tartozik.

Felmentés Kósának és Szijjártónak

A PSZÁF szerint nem volt spekulációs célja az

államcsődös beszédnek

Megszabadította a spekuláns megbélyegzéstől Kósa Lajost és Szijjártó Pétert a PSZÁF: a felügyelet nem tartotta indokoltnak, hogy eljárást indítson a június eleji piaci esések kapcsán, melyeket a két fideszes politikus nyilatkozatai váltottak ki.

A nol.hu-n megjelent cikk szerint a két politikus nyilatkozata nem hozható összefüggésbe anyagi haszonszerzéssel. Ebből egyenesen következik, hogy csak a hülyeség dominálhatott. Különösen igaz ez Szijjártó Péterre, aki elődje nyilatkozatára még rá is erősített, sőt a Parlamenteben még nevetgélve elő is adta, hogy "Nem ezek a dolgok befolyásoják a devizaárfolyamokat!" .

Természetesen a felmentő vizsgálati végeredményen senki nem lepődik meg. Legalábbis remélem. Elvégre Szász Károly már a mi kutyánk kölyke.

A spekulációs összeesküvés elméleteknek tehát befellegzett. Másik verzió meg nem lehet más, csak a dilettantizmus és a hülyeség. Szép jövő vár ránk!

süti beállítások módosítása