Tényleg elhiszi, amit mond?

Mára bebizonyosodott, hogy a liberális térfélen az SZDSZ az egyetlen tárgyalóképes politikai erő, szellemi, illetve infrastrukturális bázisa miatt. Épp ezért indultak tárgyalások, hogy megvizsgáljuk, létrehozható-e egy olyan választási együttműködés, ami a demokratikus közép munkanevet viselheti, s amelynek legfontosabb célja a Fidesz–Jobbik kétharmados parlamenti többség esélyének csökkentése, s az, hogy a széthulló MSZP kiábrándult szavazóinak is reális alternatívát nyújtson – mondta Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, akit az MDF-fel való tárgyalásokról kérdeztünk.

Nem értem, hogy ezek az egyszemélyes csoportosulások, akik már csak az emlékeikből élnek, miért hiszik azt, hogy olyan rohadt nagy bázisuk van. A kiábrándult szavazók nem fognak farkafelvágva elrohanni, és ezekre a semmitmondó senkikre szavazni. Akik kiábrándultak, azok ki vannak ábrándulva. Tudomásul kéne ezt venni. Belőlük is. Elvégre az elmúlt időszak miatt ők is felelősek, csak ezt már próbálják elfelejteni. Pedig az egészségügy és az oktatás jelenlegi színvonala erősen az Szdsz-en múlt. Nem hiszem, hogy ezt elfelejtik a kiábrándultak.

Ha mégis, akkor megérdemlik, hogy a senkiházi banda ismét ott sunnyogjon a Parlamentben, és eltegye azokat a pénzeket, amiket eddig is eltettek.

süti beállítások módosítása