Gráf József agrárminiszter mindig is szerényen nyilatkozott, ha a politikai ambícióiról kérdezték. Többször hivatkozott a korára, és megemlítette nem egyszer, hogy ő már inkább a pihenés a nyugdíj felé kacsingatna inkább. Persze a hiúságát biztos legyezgette minden egyes alkalom, mikor a neve szóba került, bármilyen magasabb poszt elnyerése terén.

Az FVM-et viszonylag jól vezetve elllavírozott az utóbbi években, hiszen a szakmát azért kitűnően ismerte. Azon kevés miniszterek közé tartozik, aki nem a tv-ből tanulta a szakmát, hanem igenis tudja milyen a disznószar szag.

A minisztérima alá tartozó MVH keretein belül működik a LEADER közösségeknek titulált gittegylet. Na ez az ami miatt biztosan inkább a nyugdíjat fogja választani. Az EU-s pénzek lenyúlásának olyan mértékű Csimbirasszójával találkozunk a LEADEReknél, hogy még az egészet kitaláló írek is csak csodálkozva néznek. Pedig ők is rájöttek, hogy ez a fajta közösség-építés a korrupciónak olyan melegágya, ami a kultúrált nyugati demokráciákban elég ritka. Soha nem látott mértékű pénzlenyúlások vannak. Olyan számlák mennek be, amitől normális könyvvizsgálónak kinyilik a kalasnyikov a zsebében. A helyi LEADER csoport két-három jól helyezkedő képviselője is eltöltött tanulmányút jogcímén vagy három hónapot Finnországban. Tanulmányozták a vidékfejlesztést.

Ha szakmailag, és az agrárium miatt nem is tudják bedugni a hurokba a fejét, a LEADER-rel kapcsolatos dolgok miatt még a csomó is meghúzódik a nyakán. Csodálkozom, hogy nem vette időben észre, hogy meg fogják vezetni, és ez lesz a veszte.

(Zárójelbe hozzátenném, hogy a mai Magyar Hirlapban megjelenő cikk, melyben az agrárpénzeken történő nyaralást kezdik ki, egy kicsit torzít, hiszen ezek EU-s pénzek, de nem az agráriumba áramlottak volna, hanem inkább a vidékfejlesztésbe, ami nem azonos. A vidékfejlesztés címén inkább a vidéki turisztikai értékek emelése a fő feladata a LEADER-eknek, és az agráriumra való hatásuk csak áttételes. Nem a gazdák pénzén nyaraltak.)

Hát! Jó pihenést Józsi. Ha szerencséd van , nem Te fogod vezetni az Állam-pusztai sertés-telepet.

süti beállítások módosítása