Előre föltetetik az ember kezét, széttetetik a lábát......

És izomból tökönrugják.

Eleve bűnözőnek nézik az összes köz- és kormánytisztviselőt, miközben elvárják, hogy eltartsák őket. Mármint a politikusok. Elvárják, hogy mosolyogva szopassuk az ügyfelet, miközben hátul a bordáid közé van nyomva a Kalasnyikov. Most már fel is húzták.

A szakszervezet meg azt javasolja, hogy mindenki írja alá a nyilatkozatot. A szakszervezet egy amerikai kikötővárosban csapatostól át lenne húzva a hajógerinc alatt, ha ilyet merne mondani. El lehet húzni a zivataros p.... a tisztelt élősködő, magát érdekképviseletnek hívó bandának. Kinek az érdekeit képviselik? Bedugatják az ember fejét a hurokba, aztán meg ráállnak a mellkasodra úgy húzzák a kötél végét.

Az ombudsman meg vizsgálódik. De meddig? Május 31-ig? Addigra nem marad hadra fogható köz- és kormánytisztviselő. Aki tökös az nem írja alá a nyilatkozatot, aki aláírta, azt meg beszívatják és röpül. Mindenkit meg lehet vezetni, mert van az a pénz. Tessék mindenkinek a szivére tenni a kezét.

A lázárjánosok, meg akik a szolgálati autókat felszerelik eleve szabályszegésre alkalmas eszközökkel vigyorogva nyomkodják a gombokat. Szavazgatnak össze vissza, aztán meg kapkodják a fejüket, hogy hoppá. Apámnak meg anyámnak az ötvenes évek legsötétebb időszaka jut mostanában az eszébe.

Hú de régen szakadt el a cérna ennyire egy hír után.

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása