Először is a kép. Már megint egy előnytelen fotó Orbán Viktor miniszterelnökről. Nem tudom, hogy bepróbálkozik-e valaki a The Wall Street Journal-nál, vagy tanultunk az előzőből. Olyan harácsolósra sikerült ez a kép, mintha meg akarná ragadni az egész országot, de az arckifejezése nem a túláradó szeretetről árulkodik. Nem a keblére öleli, hanem megragadja.

Sikerült is. A cikk szerint meg is rázza, mint Süsü a vadkörtét.

"Tapsolnak" az elemzők- írja a Világgazdaság. Ettől általában legörbül az ember szája széle. Ha az elemző tapsol, akkor nekem egy lyukkal beljebb a nadrágszíj. Ami persze nem megszorítás! Megmondta Orbán Viktor magyar hangja. Szijjártó Péter szerint"nem lesznek megszorítások! (Lassan mondja, hogy mindenki megértse.) "A megújulás gazdaságpolitikájába nem férnek bele a megszorítások, ezért nem is lesznek, strukturális átalakításokra viszont szükség van."

Strukturális átalakítások lesznek. Jó nagyokat belerúgunk a földön fekvőbe. Több szociális juttatás került a strukturális átalakításba. Nem véletlen ismétlem a szókapcsolatot. Ízlelgetem, forgatom a számba. Szokni kell még ezt a szinonimát, de át kell venni a retorikát, mert egyébként érthetetlen lesz a beszéd.

Nem bontotta ki teljesen a Miniszterelnök Úr az igazságot. Szerintem addig jó. Már a címszavak is húsba vágóak.

Gyógyszerártámogatás lefaragása. Olyan, mint az üzemanyagár. Az ország katasztrofális egészségügyi helyzetben van. Iszonyatos mennyiségű pénzt költünk gyógyszerre. Sajnos olyan dologról van szó, mint a kenyér. Muszáj megvenni, ha tetszik, ha nem. Lehet trükközni, meg megvenni az olcsóbbat, csak az is drágább, mint amit normális ember ki tud fizetni, ha trükközök, az meg később kerül sokba. A kör bezárult. Lehet nyúzni őket, hadd szóljon. Persze a magyar hang tompít, mint a válságadónál. Nem a vevő fog rosszabbul járni, hanem a gyár. Én meg elhiszem, mert így jobb. Addig, amíg be nem tévedek egy gyógyszertárba, és szembesülök a mindennapok valóságával. Tudom én, hogy van értelme hosszú távon. Most lenyúlta a manyup pénzt, amit elkölt. Mire fizetni kéne a nyugdíjat nekem is, de nem lesz miből, addigra sikeresen meghalok, mert már nem tudom kifizetni a gyógyszert. Tiszta haszon.

Munkanélküli járadék nyirbálása. Nincs vele semmi baj, csak akkor az alatt az idő alatt, míg rákényszerülök segítsen a Munkaügyi Központ is. Most az a helyzet, hogy csak a kezüket tárják szét, ha valaki bemegy állást keresni. Keres magától is az ember, na jó, az aki akar dolgozni. Az aki nem azon ez sem fog segíteni. Aki meg "végstádiumban" van, azt ígyis-úgyis az állam tartja el. Állampusztán, Márianosztrán ect, ect...

A nyugdíj kifizetések csökkentése meg csak így belehangzott a világba. Semmi bővebb, úgy hogy elképzelésem sincs, hogy miből vesz vissza. Az öregségiből nem valószínű. Az annyira nem fair, hogy szerintem meg sem fordult a fejükben.

A közösségi közlekedéshez meg mindenképpen hozzá kell nyúlni, mert az aztán tényleg katasztrófa. Ha ott szamurájkarddal vág rendet és térdig jár a vérben, akkor legalább egy mozdulattal rendet vágna. Marhára fájna, de nem kell egy elhúzódó agóniát végigszenvedni.

Arra azért még kiváncsi vagyok, hogy ha azoktól vesz el, akiknek már úgyis mindegy, mikor jelennek meg az utcán? Ők már nem nagyon veszthetnek semmit! Nem fogja őket zavarni, ha egy-két butik és néhány Mercedes elfüstöl a felvonulási területen.

süti beállítások módosítása