A vidéki emberek, akik földművelésből élnek nem is gondolták milyen veszélyes üzem a mezőgazdaság. A vidék fejlesztése meg még dob is rajta.

Nem életbiztosítás a mezőgazdasági és/vagy vidékfejlesztési minisztériumban dolgozni. Nem tudom emlékeznek-e még a forradalom előtti időkre. Azokra, amikre illik emlékezni. Valamikor az elmúlt évezred vége felé egy bizonyos Független Kisgazda Párt nevű csoportosulás vezette a magyar mezőgazdaságot. Mondanom sem kell, hogy olyan emberekkel, akiknek még egy virágcserépnyi földjük se volt. A mezőgazdaság irányításának akkori nagy "mártírja" Szabadi Béla. Több mint nyolc évi pereskedés után mondták ki a verdiktet, de ő konzekvensen koncepciós pert emlegetett. Nagyságát Nagy Imréhez és Rajk Lászlóhoz hasonlította. A minisztéiumban, mint politikai államtitkár a miniszter után a következő ember volt. A szóbeszéd szerint teljhatalmú diktátorként viselkedett. A pereskedésre mind mentálisan, mind egészségileg ráment.

Veszélyes üzem ez a mezőgazdaság.

Most Benedek Fülöp egykori FVM-es szakállamtitkár élvezi a Markó utcai panzió vendégszeretetét. A keresztényi szetet jegyében meghívták karácsonyra is, mert épp a napokban tervezik meghosszabbítani előzetes letartóztatását. Neki már a szabadlábon védekezés lehetősége sem adatott meg. Most 63 éves. Ha pere ugyanúgy elhúzódik, mint elődjéé, talán tényleges életfogytiglan lesz az "előzetes".

Nem egy életbiztosítás az államtitkári poszt a vidék minisztériumában.

Egy kérdés azért nyitva marad. Hogyan lehetséges az, hogy ezeket a tetteket a "főnök" tudta nélkül lehetett csinálni? Ezen a szinten már nincs vezetői kontroll? Vagy van, csak a hallgatás ára már meg van fizetve?

süti beállítások módosítása