Jóságos Ferenc Testvér memóriazavarokkal kűzd. Úgy látszik ráragadt Gergényi Úr szelektív memóriája. Ki gondolta volna, hogy a tudomány mai állását meghazudtolva fertőző betegség lett az emlékezetkiesés.

Ma reggeli blogbejegyzésében, amiben Orbánt ekézi, kifejti társadalomtudományi nézeteit.

A közérdek megfogalmazásának bázisa nem a kijelentés, hanem a vita. A közérdek nem egy állítás, hanem sok állítás eredője, mely ráadásul időben is változik. Mást jelent a közérdek az iszapkatasztrófa előtti napon és mást azt követően.
Demokratikus társadalom a különböző érdekek méltányos összhangját keresi. Elismeri az érdeksokszínűséget és megpróbálja összeegyeztetni azokat. Van, hogy az egyiknek, van, hogy a másiknak ad elsőbbséget.
A vállalati érdekkel szemben sokszor a munkás egyéni érdekét kell védeni. Nem engedjük például a korlátlan túlóráztatást még akkor sem, ha ez a vállalatnak jó lenne. Aztán nem hisszük, hogy a rend fenntartása érdekében az állam bármit megtehet.

A közérdekről kifejtett gondolatmenetén látszik, hogy a közelgő ünnep sem kelt emlékeket benne. Igaz, hogy cirka négy éve történt, de neki azért nem kellett volna leírni a vastaggal szedett mondatot. Taktikai és politikai megfontolásból Ő igenis mindent megtett. Nem egy barátomat tették fizikailag és lelkileg nyomorékká a TV-székháznál. Ez számukra és számomra is a "bármit megtehet" kategóriába tartozik.

Lehet, hogy Orbán Viktor sokszor elveti a sulykot. Vannak dolgai amik nem tetszenek, de Gyurcsány Ferencnek a rendőrállamról hallgatnia kellene. Nagyon-nagyon mélyen.

süti beállítások módosítása