„A megszorítás szó az MSZP gazdaságpolitikai szótárában van, Kötcsén a hétvégén ilyen nem hangzott el” – tudatta a nyilvánossággal Szíjjártó Péter.

(HVG)

Nem lesz megszorítás. Nem szabad ilyeneket mondani. Meg reform sem lesz. Ezek mind a józan ész és a közerkölcs ellen valók.

Takarákoskodás lesz és szemléletváltás.

„…ezerszám, ezermilliárdszám kell forrásokat kivonnunk a magyar gazdaságból, hogy a korábban felvett adósságot törleszteni tudjuk, s valahogy megpróbáljunk kimenekülni az adósságcsapdából.”

(HVG)

Na azért kicsúszott a sötét jövő. Ez irdatlan megszorítást jelent. Még a fele is az lenne.

Tegnap aztán Matolcsy György pár Uniós saller, és egy-két napos vigyázzállás után mégis bejelentette, hogy tudjuk tartani a hiánycélt. Az idén a 3,8 %-ot, jövőre meg kényszer nélküli szányalásba kezdve akár a 3 % alatti szintet. Gondolom ezt az előzőekben említett elvonásokból kívánják finanszírozni. (Bocs nem lesz elvonás, meg megszorítás csak forrásátrendezés).

Ennek hírére el is kezdett egy kicsit erősödni a forint.

Erre ma elkezdődött a kihelyezett Fidesz-frakcióülés Tapolcán, és mit hallok Lázár Jánostól?

"Példátlan gazdasági és társadalmi válság van Magyarországon" - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP kétnapos tapolcai frakcióülésének csütörtöki megnyitóján.

(origo)

Gondolom a befektetők is hallották.

Ezután a bevezető után érdekelne, hogy mennyire hiteles Orbán Viktor "dekurvajókvagyunk" retorikája? Hogyan értékeli az elmúlt száz nap eseményeit a sajátjai előtt, mikor a bevezetőben elhangzott a legfőbb kritika? Mit csináltak akkor az elmúlt száz napban, ha ma ez a helyzet.

Igazából Matolcsy György tegnapi szavai ütik egy kicsit az előző megálapítást.

"Túl vagyunk a gazdasági, pénzügyi, lélektani mélyponton, most fordulatokra, reformokra van szükség”

(HVG)

Igazi kommunikációs zavar tapasztalható a kormányoldalon. Össze-vissza nyilatkozik mindenki.

Orbán Viktor választás előtti egyirányú nyelvezete kezd széthullani. Ideje lennne rendet vágni a sajátjai között, mert nem győzzük kapkodni a fejünket.

Kihez-mihez igazodjunk ebben a dzsungelben. Vége az utópiák világának, jól tudjuk, de ez lenne a valóság?

süti beállítások módosítása