Csillag születik.

Címkék: vélemény politika közélet jobbik

2010.08.25. 16:10

Újra!

Már úgy 70 évvel ezelőtt megszületett. És mi lett a vége? Egy nagycsomó ilyen jelet viselő embert először összezártak, majd mikor kiszipolyozták az utolsó erejüket is eltüntették őket a föld szinéről. Módszeresen és kíméletlenül.

Azóta a végrahajtók kollektíve bűnösnek érzik magukat, az elszenvedő túlélők és rokonaik pedig rendre ráerősítenek erre az érzésre.

Mindezek ellenére 2010-ben Magyarországon, az Európai Unióban, jogállamban(?) ismét felütötte a fejét a jelölés. Újra csillag születik, csak most nem sárga. Egy, a magyar Parlamentbe bejutó, ezáltal európainak mondott(!) párt az önkormányzati választások kampányában népcsoportok etnikai alapon történő megkülönböztetésével és elkülönítésével próbál híveket toborozni.

Szegedi Márton Úr a Jobbik miskolci polgármester-jelöltje a Jobbik honlapján olyan választási programot(pogromot) vázol, amitől még Szálasi Ferenc is megfordul a sírjában. Kései követője

A Jobbik emberközeli gondolkodásmódjának szellemében

a cigány bűnözők elkülönítését, valamilyen tábor vagy gettó formájában, és még az állampolgárságtól való megfosztást is kilátásba helyezte, ha esetleg nyerne Miskolcon.

Kicsit bővebben is kifejthette volna, hogy milyen alapon dönti el valakiről, hogy cigány vagy nem cigány, de szerintem az etnikai felhang megütésénél többre nem gondolt a nyilatkozatban.

Olyan külföldi példákkat hozott fel, ami Magyarországon nem tud véghezvinni, mert ezek az emberek magyar állampolgárok. Nem illegális bevándorlók akiknek megvan az eredeti állampolgárságuk és van hova toloncolni őket, hanem generációk óta itt élnek. Vegyük el az állampolgárságukat. Aztán? Kilőjük a Holdra? Vagy mi lesz velük? Bérlünk Kubában egy katonai támaszpontot és csinálunk egy mini-Guantanamot?

Felhívom az olvasóközönség figyelmét, hogy holnap 14 órakor lesz fogadóórája Szegedi Mártonnak.

Név: 
Szegedi Márton a Jobbik B-A-Z megyei alelnöke, miskolci elnöke, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje
Helyszín: 
Miskolci Jobbik alapszervezet irodája, Miskolc Széchenyi út 52. FSZ. 4.
Időpont: 
2010-08-26 14:00

Nem csodálkoznék, ha egy-két jobbérzésű, egyébként becsületes cigányember megszorongatná verbálisan a T. jelölt urat.

süti beállítások módosítása