BéKáVé

Címkék: vélemény politika közélet bkv sztájk

2010.01.11. 19:48

Nem vagyok budapesti, úgyhogy innen vidékről könnyebben fújom a passzátszelet, mintha a saját bőrömön tapasztalnám a fővárosi tömegközlekedés anomáliáit, de már nekem is felháborító ami a BKV körül történik.

Az idei télen már ez a harmadik sztrájk, csak ezt most be is jelentik.

Az elsőt még karácsony előtt "Tél tábornok" rendelte el, mikor a szokásos meglepetés érte az illetékeseket, hogy bizony tél van. Kiderült, hogy a -10 C alatti hőmérséklet már bizony nem európai. Ezért aztán a műszakilag alulmúlhatatlan járműpark megadta magát, mint Tigris tank -30-ban Sztálingrádnál.

A második sztrájk a "rejtett hibák" előkerülésének időszaka, mikor a nagyérdemű utazóközönség nézett, mint Rozi a moziban, hogy talán a Gaskó is BKV-s lett? Gördülő sztrájk van, csak nem szóltak? Hát szólni azt elfelejtettek, csak lejártak a kollektív szerződések és rögtön kiderült, hogy abban van kötelezve a buszvezető, hogy ön- és közveszélyes módon közlekedjen. Ha nincs szerződés, rögtön kiderül, hogy a gépjármű-park gyakorlatilag alkalmatlan a közlekedésre.

Na a harmadik apokalipszis eljöveteléről már tájékoztattás a közmédiumokat is, akik annak rendje és módja szerint telekürtölték az egész országot a nagy hírrel. Megállt az élet a vízfejben.

És természetesen a nemzet sztrájkolója Gaskó István is feltünt a képernyőn. Csodálkoztam volna, ha nem teszi, elvégre most mások kapargatják az ő gesztenyéjét. Most nem ő kezdte, ő csak szolidáris.

süti beállítások módosítása