Most nem a polgárőrökről akarok írni, bár ők is megérnének egy bejegyzést, hanem a legeslegújabb találmányról a település őrökről.

Száz településőr fog munkába állni hamarosan az ország területén. Bérüket a kormány állja, feladatot az önkormányzattól kapnak. Gyakorlatilag a kormány beépített emberei a kistelepülésekbe. Nincsenek titkoszolgálati feladataik, mert nem kaptak rá kiképzést, de azért azt csinálják.

Legfontosabb felszerelésük a léthatósági mellény, a TELEPÜLÉSŐR feliratú baseball-sapka (amitől ugye már külföldinek is érezheti magát), a kerékpár. és a határidőnapló.

Az egyik hiradóban bemutatott, már szolgálatba vezényelt, településőr igazi félelmet keltő ember. Legalább ötven éves és legalább hetven kiló. Gyönyörűre fényezett piros biciklivel járja a települést és elrettenti az ellent. Nem is meri innentől kezdve betenni idegen a lábát ezekbe a falvakba, annyi bizonyos. Fel lesz itt irva minden rendszám, minden mozgás. Azért ahhoz rettenetes erőnlét kell, hogy a BMW-vel és Mercedessel járó szerény "bodzás-vasas" fiúkat üldözze, mikor jönnek a "baráti" kölcsönt "visszakérni".

Már csak arra lennék kiváncsi, hogy ezt a kaerékpár-tendert is az intézte-e, aki a Magyar Postáét. Neki azért már van gyakorlata.

Jelszó: "Támadás fél tízkor biciklivel".

 

Ui: (Lehet, hogy száz rendőr többet ért volna?)

süti beállítások módosítása