Tegnap az összes híradás azzal volt tele, hogy az NBH hibázott a romagyilkosságok elkövetőinek megfigyelésében. És fejek fognak hullani, meg fegyelmi eljárás hegyek várhatóak az ügyben. Mert ártatlanok estek áldozatul a hibák sorozata miatt.

Két hírrel később ecsetelik, hogy a kétéves gyermekét agyonverő apa 30 év múlva szabadulhat legkorábban. Az anya is bűnös, mert  ő is verte szegény kisgyereket. De ő csak 3 és fél évnyit vert a gyereken. A lényeg egy elejtett mondatban van. A gyámhatóság és a Gyermekvédelmi szolgálat, valamint még egy gyerekvédelemmel foglakozó szerv tudott arról, hogy rendszeresen bántalmazzák a kisgyereket. Akkor ő is ártatlanul halt meg a hatóságok hatékony aszisztálása mellett.

Természetesen a hír nem szólt a szervek esetleges felelősségéről, mert Magyarországon már nem elég, ha vér folyik, sőt már az sem számít, hogy meghalt az a szerencsétlen kisgyerek. A hatóságoknak semmiféle felelősségük nincs az ügyben. Szerintem egy-egy ilyen ügy után kiosztott elbocsátások és fegyelmik, pénzmegvonások talán felébresztenék a hatóságokat a feladatuk elvágzésére. A jogszabály szerintem, főleg mióta megszületett a családon belüli erőszakról és a veszélyeztetésről szóló törvény, nem hagy kétséget affelől, hogy az emberélet a legfontosabb.

Vagy tényleg semmi sem számít már?

süti beállítások módosítása