Végső megoldás

Címkék: vélemény politika közélet

2013.01.26. 19:41

A Jobbik évadot nyitott, és persze nem maradhat el egy jó kis cigányozás. Vona Gábor:


16:23 Utolsó kérdés az elszaporodott gyilkosságoké és a cigány-magyar együttélés. Vona szerint meg kell vonni a segélyt azoktól a családoktól, ahol valamelyik tag súlyos, erőszakos bűncselekményt követett el. Vona szerint az együttélés ügyében azonnal is tenni kell valamit, a segély megvonására tett javaslatot pedig népszavazásra bocsátja.

forrás: jobbik.hu

Egyszerű mondat, egyszerű észjárás. Valaki elkövet egy bűncselekményt, akkor hetediziglen az összes szülője és fattya kiírtatik, a háza leromboltatik, helye sóval felszóratik. Esetünkben gondolom elsősorban a cigányokra gondolt Vona Gábor.

Bár Magyarországon családon belüli erőszak nincs, esetleg a férj veri az asszonyt (vagy fordítva), de ha egyszer ez erőszakos cselekménynek fog számítani, akkor a tervezett retorzió érdekes helyzeteket fog szülni. Nem elég, hogy az asszonyt (férjet) napi-heti rendszerességgel félholtra verik, a gyerekekről már nem is beszélve, de ha kiderül megvonják még a segélyt is. Ha szegény asszony ezek után nem ugrana be a kútba, bizony Vona Gábornak újabb megoldást kell kitalálnia a cigány-kérdésre, mert ez így ebben a formában már felér egy halálos ítélettel.

Ráadásul ez erősen kimeríti a kollektív bűnösség fogalmát, ami ellen meg a másik oldalon kézzel-lábbal tiltakozik a Jobbik, mint a magyarság teljes lábbal tiprása. Konkrétan a mai napig hatályban lévő Benes-dekrétumokra gondolok. De elég, ha csak arról beszélünk, hogy itt az apák bűneiért a fiúk is bűnhődnek. És még nem beszéltünk arról. hogy a testvérem a családom tagja? Mi a helyzet akkor, ha a szél és az élet szétszórta családot az országban. Egy borsodi asszonyverésért egy győri család is elesik a segélytől?

Nesze neked populista népszavazási kísérlet.

süti beállítások módosítása