Lovas nemzet

Címkék: vélemény politika közélet

2013.01.13. 19:36

ló 2.JPGLovas nemzet vagyunk, legalábbis ezt tartjuk magunkról. Már több mint ezer évvel ezelőtt is nyereg alatt puhítottuk a húst, de ha nem igaz az urbanlegends, akkor is a nyereg alatt hús volt. Ha más nem a ló. Na ugye! Azt is tudjuk, hogy a lónak két oldala van.

ló 1.jpgMondtam. Mostanában mindig sikerül átesni arra a bizonyos másik oldalra. Múlt szombaton az 5. számú párttagkönyv tulajdonosának sikerült. Elég nagy port kavaró írást sikerült megjelentetni lapjának, amitől ki így, ki úgy elhatárolódott.

A lónak a másik oldalán most Fletó áll. Mivel nem egy időben próbáltak felülni szegény párára sikeresen leestek a másik oldalon.

cigányfletó.jpgTavaly ilyentájt az ország egyik legszegényebb régiójának legszegényebb lakótelepén tengette nyomorúságos életét. Vagy három napig. Beleszagolt az ÉLETbe az Avason. Senki nem gondolta, hogy olyan hatással lesz rá, hogy egy év múlva már cigánynak tartja magát. Szeretném, ha nem csak három nap "mélyszegénység" után gondolnák ezt, hanem mondjuk menjenek le az Ormánságba, a Viharsarokba, Borsodba és Szabolcsba, a világ végére, ahol a sárga busz is megfordul. Egy évre. Minden lehetőség és kilátás nélkül. Éljék át a megaláztatások megaláztatását. Utána jogosan aggatják a táblát a nyakukba. Addig csak műbalhé, és választási fogás. Az ott lévő igazi cigányok igazán rendre utasíthatták volna.

Nem a gyilkosokat védem, de ez már tényleg a ló túlsó oldala.

süti beállítások módosítása