Csípőtelek kontra Cegléd

2012.10.13. 21:00

2380066_LOF_2575.JPG

Lehetne a kép címe, hogy "Csípőtelken autentikus testtartásban a Vezér", és persze lehetne poénkodni, hogy "Tehenek és marhák", de sokkal komolyabb dolgokról lesz szó ebben a posztban.

Ezen a héten, kedden adta át Orbán Viktor és Csányi Sándor Magyarország legmodernebb egyben Európa legnagyobb szarvasmarha telepét a Baranya megyei Csípőtelken. Nem vicc. 2500 tejelőtehén. Az egyik barátom meg is jegyezte, hogy az Atlanti óceánig nincs ekkora marhatelep. Szakemberek szerint egy tehén ellátásához 1 Ha legelő kell. 2500 tehén ellátásához 2500 Ha legelő kell. Vagy szántó, ahol megtermelhető ennyi állatnak a takarmány. Siló, abrak, lucerna, széna. A tehén ugyanis az az automata, ami ezekből tejet csinál. 2500 Ha föld szerintem nem közepes gazdaság, nem közép- vagy kis-birtok. Nem egy családi gazdaság méret.

Ma Orbán Viktor Cegléden tartott előadást a MAGOSZ Ifjú Gazda Kongresszuson. Ebből sem a vicces részeket szeretném idézni, mert a komoly dolgok is viccesnek tűnnek a keddi megnyitó után.

“Le kellene ülni beszélgetni a nagybirtokosokkal, arról, hogy bár érvényes szerződéseik vannak, de azért a létüket nem veszélyeztetve, hogyan segíthetnének mégis abban, hogy a fiataloknak szánt földalap bővíthető legyen.”

Győrffy Balázs Magyar Agrárkamara ideiglenes elnök

forrás: index.hu

Hoppá, vigyáztam. "Van ugyan érvényes szerződésük, de az ki a f....szt érdekel. Kifelé a földről, mert az éhes farkasoknak enni kell. Honnan etessem a sok vidéki fidesznyiket? Meg tudná ezt mondani a sok zöldbáró? Milyen szerződés? Zseb? Nem? Majd az lesz, ha Pintér Sanya rádrugatja a TEK-esekkel az ajtót. Meg a szomszédodra is, hogy mindenki a helyére legyen téve. Majd megmutatom én a sok büdös kuláknak, hogy mi lesz itt. Amúgy is újra akarom indítani a bányákat. Recskkel kezdem."- fordulhatott meg Viktor fejében miközben élvezte a nyelv jótékony simogatását az ánuszgyűrűjén.

Aztán nem akart Ő sem lemaradni. Személyesen mondta a kis szájával Fazekas miniszter úrnak címezve:

"Tessék még több földet elvenni a hosszútávú gazdálkodási szerződésekből, és odaadni újaknak, másoknak"

Orbán Viktor miniszterelnök

forrás: index.hu

Furcsa egy jogállamban élünk, ahol egy miniszterelnök törvénysértésre szólítja fel a miniszterét, úgy 2-300 ember+tv és videonézők előtt. A miniszter úr meg bólogat, mit kiskutya a  dinnyésegykettes hátsó ablakában. Nem föláll és elmegy, mert hallgatni sem bírja tovább.

Miklós Zsolt meg nem hallotta, amit a Fényességes mantrázott, pedig elmondta előtte Győrffy is:

"Gazdálkodni, gazdaságot építeni, csak hosszútávon lehet, ....

Miklós Zsolt fogalmam sincs, hogy kicsoda

forrás: index.hu

Nem figyeltél? Egyes, leülhetsz. Most mondták el előtted, hogy a hosszútávú szerződéseket el kell venni! Ja, hogy csak a nagy gazdálkodóktól! Kessapa, eztet nem mondta ám ott senki. Vagy az aktuális hallgatóságra vonatkozik, hogy mi az igaz? Mi biztosítja, hogy a most megkötött szerződésed biztonságban van? Az NFA is húsz (20!!!) évre köti a szerződéseket azokkal, aki nyertek a jó kis állami földekből. Az nem hosszútávú?

Végül, de nem utolsó sorban, a keleti hordák ivadékairól újabb genetikai kutatások eredményét közölte velük maga a Fényességes:

Orbán szerint Magyarország "génjeiben mezőgazdasági ország", "ősi ösztöneinkben, genetikai adottságainkban, hagyományainkban hordozzuk a mezőgazdaságot"

Orbán Viktor miniszterelnök

forrás: index.hu

Ugye, hogy ugye! A sok kis génhibás, genetikai selejt meg azt hiszi, hogy lila a tehén és a csirke csak mellből áll, ami a TESCO-ban terem. Nesze neked "génjeiben mezőgazdasági ország".

Nem tudom, ma este Csányi Sándor mire gondol? Éhen halnak a teheneim, mert a földet kirántják a telep alól? Vagy "Megint össze-vissza beszél ez a Viktor, aztán meg jön puncsolni lóvéért. Mit adjak neki, ha megdögleszti a teheneimet?".

Kettős beszéd már megint. Indul a kampányvonat, ki tudja hol áll meg.

süti beállítások módosítása