Nem volt puccs. Most már teljesen egyértelmű. Nem is tudom, hogy hogy juthatott ilyesmi egyáltalán eszébe bárkinek is. Mert nézzük meg mi is a puccs?

puccs (német) Államcsíny, kisebb csoport fegyveres zendülése a hatalom megkaparintására.

forrás: meszotar.hu/keres/puccs

Tehát, hogy mindenki tisztán lásson, még egyszer: kisebb csoport fegyveres.... Tehát pár ember. Nem háromlábon álló nemzetközi összeesküvés. Mit képzelnek ezek az emberek? Pár fegyveres elbánik Viktorral? Fél kézzel hazavágta volna őket. Bekötött szemmel, hátrafelé. Nem is csodálom, hogy Lázár Jani nem értette a kérdést a sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos aztán lement "alfába". Megpróbált olyan mélyre süllyedni, hogy mi is megértsük.

...hogy "puccs lett volna a kormány ellen", nem volt szó, "csak arról beszélt a miniszterelnök, hogy milyen benyomásai voltak abban a kontextusban, hogy akár, minthogyha valami komplett világösszeesküvés lenne Magyarország ellen".

forrás: fidesz.hu

Világösszeesküvés! Apukám! Nem puccs! Ebben a kontextusban komplett. Érthető?

Nem személyes probléma ez rögtön, hiszen az ellen itt van. Már a spájzban vannak a tudjukkik! Egész Magyarország veszélyben volt. Erről azért már kellett beszélni. Igaz, hogy zárt körben, de meg kellett említeni. Csak a tisztánlátás végett. Még a végén a frakció azt hiszi, hogy sétagalopp ez a 2012. Hát nem.

Alighogy vége a fülkeforradalomnak, és a gazdasági szabadságharc ágyúinak hangjai is egyre távolabbról dörögnek, rögtön felütik a fejüket a sötétbenbújkálók. A hiszékenység vámszedői. Szerencsére a Vezér átlát a szitán. Nem olyan fából faragták, akit megijeszt holmi világösszeesküvés. Egyedül elbánt velük. Kitűzte fejüket a négy legnagyobb vár fokára okulásképpen, úgy, hogy közben intenzív vakondokirtásra is szakított időt.

Ja! És írt egy évértékelőt.

süti beállítások módosítása