Orbán Viktor szerint a kormány lépése nélkül nem lehetett volna fenntartani a nyugdíjrendszert, az ugyanis az összeomlás szélén volt...

...Nemcsak a nyugdíjrendszert sikerült így megmenteni, a kormány ugyanis hozzákezdhet az ország „első számú ellenségének”, az államadósságnak az érzékelhető mértékű csökkentéséhez is, amely hosszú távon helyezi biztonságba Magyarországot, a nyugdíjakat és a mai fiatalok jövőjét – közölte.

forrás: miniszterelnök.hu

Olyan, mintha ma mondta volna a kedves Miniszterelnök Úr, de hát ezt 2011. február 2-n nyilatkozta a fényességes győzelem napján, mikor végérvényesen legyőzte a kormány a magán-nyugdíjpénztárak karvaly-tőzsdéző seregét.

Kiderült, hogy annyira mégsem fényes a jövő, de nem kell csüggedni. A mai nap ismét fényességesen fog csillogni a Miniszterelnök Úr emlékirataiban. Ismét sikerült megmenteni az egyszer már megmentett nyugdíjrendszert.

Orbán Viktor tájékoztatta az érdek-képviseleti delegáltakat, hogy "a nyugdíjrendszert megmentő lépéseknek az az alapvető célja, hogy a nyugdíjba vonuló emberek méltó nyugellátásra számíthassanak". Példaként azt mondta, hogy hétfőn a parlament a fideszes kezdeményezésű alkotmánymódosítás elfogadásával "elhárított egy nagyon fontos akadályt" a nyugdíjrendszer biztonságba helyezése útjából.

forrás: fmh.hu/belfoldi/20110607_orban_elvarja

Nem tudom, hogy ez már a végleges megmentés-e, vagy lesz még mentőcsomag? Csak van még a társadalomnak olyan rétege, akikről lehet egy kis bőrt lehúzni a dicsőséges fülkeforradalom nevében.

Nem mellékesen: Gabika kapott jutalékot a dicsőséges őszi-téli hadjárat miatt? Mert azt illene visszafizetni, ha most a Miniszterelnök Úrnak újra menteni kellett. A versenyszférában a jutalék csak sikeres üzlet után jár. Remélem Lázár János odafigyel az ilyen "aprópénzekre" is.

süti beállítások módosítása