POLITIKUSKÉPZÉS ÓBUDÁN

A SISZA Intézet Politikusképző Iskolája (PKI) felvételt hirdet a 2011. február 5-én (szombaton) az Óbudai Kulturális Központban induló gyakorlatorientált képzésére!

(forrás: www.sisza.hu/ )

Ide jutottunk. Kiderült, hogy nincs elég képzett politikus ebben az országban. Külön kell még képezni egy-két garnitúrát. A jövő biztosítva van.

Az eredeti cikket az mno.hu-n olvastam, és szöget ütött a fejembe egy két dolog. Utólag rájöttem, hogy azért, mert félreértelmeztem dolgokat. Azt írja az újság (copy by Lujza és Jenő), hogy:

Az iskola 2008-ban kezdte munkáját és azóta már rengetegen jártak nálunk; többek között Tarlós István, Simon János, Fricz Tamás, Zárug Péter Farkas, Wittner Mária, Bogár László, Obersovszky Péter – sorolta az intézet vezetője.

Én naiv, azt hittem tanulni! Nem-nem Ők oktatni voltak ott. Sőt, olyan oktatói kar van, hogy csak na! Nézzük csak:

Az egyénre szabott gyakorlatokat országosan ismert szakemberek és egyetemi oktatók vezetik: Bencsik András, Csath Magdolna, Bogár László, Borókai Gábor, Farkas Flórián, Fricz Tamás, Gajdics Ottó, Gerényi Gábor, Halász Zsuzsa, Hoffmann Rózsa, Kubatov Gábor, Lezsák Sándor, Németh Erzsébet, Németh Miklós Attila, Obersovszky Péter, Pesty László, Pindroch Ferenc, Schöpflin György, Simon János, Szabó Krisztina Mária, Szentesi Zöldi László, Szerető Szabolcs, Tarlós István, Tóth Gy. László, Zárug Péter Farkas, Wittner Mária stb.

Kissé egyoldalúnak tűnik a társaság. Talán csak stb. lóg ki a sorból kicsit.

Az egész képzésre való felhívást csak az ügyvezető képe dobja fel.

Szabó Krisztina, mint ügyvezető igazgató vesz részt ebben a képzésben. Ő ismerte fel a piaci rést. A képe megtalálható a sisza honlapján, innen gondolva nyilvános. Tekintsünk el az obszcén gondolatoktól, mert egyáltalán nem azért raktam ide.

Tipikusan jellemzi a beállás a mai magyar politika minden elemét.

A fehér háttér jellemzi a politikus mögött álló tömeget. Azokat, akik oda juttatták, ahol van. Látják? A kéz finoman érinti a felületet, de egyben el is tolja magától. Csak annyira támasztja meg magát, hogy állva tudjon maradni. Hiába a gerinc hiányában valaminek támasztania kell a testet. És ennyi a kontakt a létrehozó tömeggel. Inkább hátat fordítva a távoli, számára szép jövőbe tekint. Nem mer hátranézni, mert kiderülne, hogy honnan jön, hova tartozik. Tartozik? Tartozna.

Hát ezt fogják tanítani a jövő politikusainak. Négy félévben. Két fél év kell, míg a gerincműtét helye begyógyul, a többi idő meg az agymosásra.

Egyébként csupa hasznos dolgot tanulnak: hogyan lehet kompromisszumot kötni, jól vitázni, kapcsolatot építeni ect. Rájuk is fér például a kompromisszum kötés tanulása, bár az oktatógárdára ránézve vajmi kevés esély van a hathatós elsajátításra. Azt még azoknak is tanulniuk kellene.

A kapcsolatépítést meg nem értem miért kell tanulni. Ebben az országban csak az viszi valamire, akinek van olyan ismerőse, aki ismer valakit. Ez gén szinten be van programozva, nem hiszem, hogy külön oktatni kell.

Úgy látszik mégis van igény az ilyesmire. Nem olcsó, mert ezt is rostának szánják, de a mostani korrupciós viszonyokat ismerve hamar megtérül a befektetett tőke.

süti beállítások módosítása