Nagy volt már a csend romaügyben. Fel kellett hát korbácsolni az indulatokat. Orbán a Kolompár bíróság előtt, Farkas Flórián megígéri, hogy vége a "megélhetési" cigányságnak, Orbán Viktor európai romapolitikát ígér, és hirdet a soros elnökség programjában. Tiszta nyugodtság.

És nem. Nem a Jobbik, még csak nem is a Barikád vagy a Kurucinfó. Nem-nem.

A Magyar Hírlap csapott a lecsóba. Tudjátok: "A hír szent a vélemény szabad!".

Szalagcím a címlapon:

Idős embereket ölt és rabolt ki egy romabanda

A cikkben végigvonul a permanens cigányozás, holott nem azért voltak olyan kegyetlenek, mert cigányok, hanem azért, mert szimplán bűnözők. Mint a móri mészárosok, vagy Marinko, vagy még az isten tudja hány kegyetlen rabló és gyilkos.

A cikkhez jött vagy 200 komment, amiben aztán elszabadult a vérgőzös cigányozás. Csak egy az enyhébbek közül:

Fából nem lesz vaskarika és a cigányból sem lesz rendes ember. Ez alaphelyzet. Kivételek persze azért vannak. Ezeknek a tetves cigányoknak ilyen az egész lelkülete. Ezen semmilyen roma stratégia nem fog változtatni. Ezek csak egyből értenek a viszont erőszakból. Micsoda "bátor" tetvek ezek amikor idős emberekre támadnak sokan, mint a gonoszok. Levágni mindnek a kezeit, amivel ütöttek. Mocsodék, rohadt banda!

(forrás: magyar hírlap online)

Tudom, hogy majd megint kapni fogok, hogy "Bezzeg, ha a Te anyádat, apádat ütötték volna véresre, más lenne a véleményed."

Más bizony. Csakhogy teljesen mindegy, hogy cigány vagy nem cigány tette, ugyanolyan ideges lenne mindenki. Emiatt a cigányozás csak hergelés. A hangulat felkorbácsolása.

Túl nagy volt már a csend. Kell a cirkusz a népnek. Kenyér már úgysem jut.

süti beállítások módosítása