Van az a bizonyos dakota közmondás, hogy "Aki nem hajlik, az törik!" Orbán Viktor nem véletlen tanulmányozta éveken keresztül a dakota közösség néprajzát. Szerencsére nem csak a népi bölcsességeket tanulta el tőlük.

A médiaszabályozás is egy próbatétel volt. Folyamatosan próbálgatják a határokat, mint a gyerekek. Az EU azt mondta, hogy eddig és ne tovább. Orbán Viktor a megfelelő időpontban, ma feldobta a visszakozás lehetőségét, mert azért teljes meghátrálásról és feladásról távolról sem beszélhetünk. Ma meglebegtette a médiaszabályozásról szóló törvény megváltoztatását, hangsúlyozva, hogy a kritizálóknak is hasonló szabályozásuk van, de vannak játékszabályok amiket be kell tartani. Még jól is jöhet ki belőle. Lesz egy kis kártya a kezében, hogy nekünk ezért leordítottátok a hajunkat, de hogy is van ez? Ráadásul ezzel ma kihúzta a holnapi szemtől szembeni pofozkodásnak a méregfogát. A verbális pofonok mégsem akkorák, mint a fizikaiak.

Lehet holnap felhőtlenül ünnepelni, a többit majd utána meglátjuk. A EU főbiztosa is eljön, nem kell "zsidózni". Fontos ez a gesztus, mert még a végén azt mondják, hogy a karvalytőke fontosabb, mint mi. Ki kell húzni ezeket a méregfogakat előre.

A határok feszegetése abból is látszik, hogy kis hazánkban nincs felelőse a kommunikációs katasztrófának. A kormányzat reakcióit az összfegyvernemi támadásokra adott válaszok (válaszok?) alapján nyugodtan nevezhetjük katasztrófának. Természetesen nincs felelős. Még Mari néni a takarítónő sem. Ebből is látszik, hogy ez olyan próba volt, ami megmutatja, hogy meddig lehet elmenni.

süti beállítások módosítása