Európa erős embere

 levelét megírta. Ezen a képen ugyan vicsorog, mint a tüzérló, de nem hagyhatja, hogy egy nyugdíjas lenyomja. Még a végén megszégyelnülve kell januártól képviselni Európát.

De térjünk rá a LEVÉLRE. Jó, hogy megjött, mert szegény anyósomnak már nem maradt körme. Tövig rágta az izgalomtól, hogy mit fog írni a mi levelő miniszterelnökünk. Hát íme:

Tekintsünk el attól, hogy egy jóllakott óvodásként néz ránk szeretett vezérünk és nézzük a tartalmat. Először is a nyugdíjasok olyan aktivitást mutattak a Nemzeti Konzultációban, hogy komolyan felvetődik a kérdés: Ezek az emberek mit keresnek otthon? Miért nem dolgoznak?

Több mint egymillió nyugdíjas írt vissza. Csak az üzleti oldalába gondolj bele.

Hárommillió levél ment ki a nyugdíjasoknak először. Kettőszáz-negyvenmillió bevétel a Postának. Egymillió visszaír. Még nyolcvanmillió. Most megint jött hárommillió levél. Micsoda üzlet!

Arról ne is beszéljünk, hogy rongyosra olvasta magát Viktor, mire leszürte a konzekvenciákat. Mondhatnám, hogy fénysebességgel olvasott, mert szinte az első válaszok után reagáltak a fő problémára. A nyugdíjpénztárak lövése nehéztüzérséggel már októberben elkezdődött. Az érzékeny problémára azonnal reagált a kormány. Senki nem panaszkodhat a sebességre. És lőn: meg vannak védve a nyugdíjak.

A másik fontos kérdés a rezsi. Kár, hogy a vidéki nyugdíjasok ismét le vannak ..... Igaz, hogy Viktor szmélyesen ragaszkodik ahhoz, hogy a nyugdíjasoknak ne kegyen elviselhetetlen teher a rezsi kifizetése, de ez édes kevés. Nem hiszem, hogy a gáz- víz- áram- csatorna-szolgáltatókat marhára meghatná Viktor. A kisfogyasztású háztartások gázáremelésének tiltása pedig parasztvakítás. Azok a vidéki nyugdíjasok, akik nem gázzal fűtenek ebből nem éreznek semmit. Nekik a rezsi ugyanannyi lesz, csak az üzemanyagok áremelkedése miatt elszabaduló árak miatt még kevesebbet fognak enni.

A csúcsmondat egyébként a vége. érdemes szó szerint:

"Mindenkor számítok az Önök véleményére, mert továbbra is abban hiszek, hogy jól kormányozni csak az emberekkel közösen lehet."

És nem sült ki a szeme!

 

Bele kell nyúlnom a végébe!

Bocs, de lefelejtettem a borítékot:

Az érdekesség a feladó. Már nem a párt finanszírozza a pártvezető személyes levelét, hanem a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság. Telik nekik a manyup pénzből. Szinte észre sem fogják venni.

süti beállítások módosítása