Ma délelőtt 11 órakor eltemették Paizs József szigetvári polgármestert, az Mszp országgyűlési képviselőjét. Meghalt a polgármester, meghalt a város. 10 és 11 óra között gyakorlatilag lehetetlen volt közlekedni a városban. Nem a rengeteg prominens személyiség miatt, mert a kormányzati Audik ugyanúgy benn álltak a sorban, és kivárták, amíg behajthatnak a nekik fenntartott helyre. Semmi megkülönböztető jelzés és hasonló előnyszerzés. Pedig jó pár volt belőlük ma Szigetváron.

Egy rövid képes beszámoló következik, természetesen az én egyéni hozzáfűzni valómmal egyetemben. (A képeket a Bama.hu-ról töltöttem le.)

A gyászoló család a koporsó zárása után.

Prominens személyiségek alkották a sorfal egyik oldalát.

A búcsúbeszédek között elhangzott Gyurcsány Ferenc beszéde is, aki a pártot képviselte.

Paizs József a csáktornyai Zrinyi gárda tiszteletbeli tagja is volt. A Zrinyi kultusz horvát ápolói teljes létszámban részt vettek a temetésen. Nemzeti öntudatból tanulhatnánk tőlük. Ha valamelyik magyar hagyományőrző hasonló zászlóval jelenne meg akármilyen rendezvényen, vagy akár egy temetésen, rögtön irredentafasisztázna a fél ország.

Az utolsó út.

Látszik, hogy nem voltak kormányőrök és testőrök, mert a kép jobb oldalán két "választópolgár" is odafért Mesterházy Attila mellé. Még a Zrinyi gárdistákat is kitakarják. Ezek a "választópolgárok" juttatták oda Paizs urat, ahova jutott. A polgármesteri és a parlamenti helyet is jobbára nekik köszönheti.

 

A fenti képeket nem véletlen raktam be egymás után.

Érdemes megfigyelni a protokollszabályok és a gesztusok érvényesülését.

A megemlékezés vörös szegfűjét (nem véletlen) Gyurcsány Ferenc helyezi el előszöl, tehát még mindig ő diktál. Utána következnek a hölgyek, mert az illem szerint hölgyeké az elsőbbség. Lendvai Ildikó teljesen tisztában van az esemény jelentőségével és a kampányidőszakhoz híven egyenesen a kamerába néz.

Igazán jelzéértékű, hogy Szili Katalin nem teszi be a szegfűjét a többi közé, hanem külön helyezi el a síron.

Az utolsó képen is is jól látszanak az erőviszonyok. Először Mesterházy minszter elnök jelölt (legalább harminccal fiatalabb) utána Gráf József jelenlegi agrár-miniszter, akiről tudni kell, hogy szigetvári, mögötte Gőgös Zoltán szakállam titkár úr.

 

Végül, de nem utolsó sorban, mivel személyesen is ismertük egymást, nyugodj békében Józsi.

süti beállítások módosítása